Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

27 Jun 2013

Master in Public Services Policy and Management at King's College London

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah...

Itu sahaja ungkapan yang mampu saya ucapkan dengan kurniaan besar dari Allah s.w.t

Saya ada terdengar yang King's College London merupakan universiti ke-26 terbaik di dunia dan syarat kemasukan sangatlah ketat.

Saya hanya mencuba nasib di awal Jun 2013 dan sungguh tidak diduga di akhir Jun 2013, saya telah mendapat jawapan...

Tidak lupa saya untuk ucapkan terima kasih kepada mereka2 yang banyak memberi kritikan dan semangat kepada saya..

saya bertemu dua insan hebat ini semasa saya sibuk mencari sponsor apabila saya mendapat tawaran untuk mengadakan latihan praktikal di Milan, Italy.

Saya redha saya tiada rezeki untuk ke bumi Itali..

Mereka banyak memberi semangat untuk saya terus berjuang bagi membuktikan..

*Wanita..
*Dari keluarga yang susah dan tiada ayah
*Anok Kelate..;)

Juga boleh terus berjaya...

Alhamdulillah..

Terima kasih buat Dato' Sri Mustapa yang membakar semangat saya sebagai anak kelantan..
Juga buat ayahanda Dato' Sahol  yang memberi dorongan bahawa anak orang miskin juga boleh berjaya.
Saya masih ingat kata-kata Ayahanda untuk terus berbakti kepada ibu

nota: Saya masih dalam proses mencari sponsor memandangkan saya baru mendapat surat tawaran dari King's College London. Saya amat mengalu-alukan sebarang nasihat dan cadangan dari anda semua ke email saya Zulianazulkifli@yahoo.com

25 Jun 2013

Edisi membebel:Kerja Paling Memenatkan

First of all, so sorry sbb lama gilerrrr tak update..
Hari ni nak update tentang kerja paling memenatkan.
Yerr.. kerja yang mengalahkan CEO rasanya..
Melibatkan otak dan dalam masa yang sama fizikal jgk..

Korang nk taw tak kenapa mak korang suka membebel?
Asal nampak muka korang je tak puas hati..
Oh my...rasanya Wawa dh macam mak..
Membebel je koje aku..
tapi dalam masa yang sama, tangan kaki sume kena berjalan wei..

Try to imagine this,
You guys bangun pagi2, siap2 then drive pergi office..
Kat office orang mungkin ingat korang hanya dok melenggang dan goyang kaki walhal hakikat sebenar kepala korang ni bagai nak pecah memikior agenda2 dan tentatif2 baru memandangkan tugas memang dah bahagian pakai otak
Start at 9am and end at 5pm..

Drive balik rumah, sampai dlm pkl 6..
Then bila sampai rumah, u guys must think about what u wanna eat at nite
At the same time, mata mula melilau sbb dekat ruang tamu mmg berselerak dengan PS2, wayar telefon, wayar kipas dan segala jenis wayar.
Tu tak termasuk ag kain baju busuk dan seluar yang akan dicampak atas sofa/ bawah sofa
And one more good news..konpem akan ada gelas dan pinggan tak basuh dari manusia yang berat punggung nak bawak pegi dapur and basuh..

Well kita melangkah plak ke dapur..
Dapur memang akan ada kuali dan pinggan mangkuk yang berlonggok dalam singki.
Kalau tiga hari muka ni tak basuh, means tiga hari lah dekat situ
Oh yer..sampah mmg takkan ada manusia yang nak buang..
Air masak plak, semua tak reti nak refill even sometimes aku bengang aku refill air paip je..

And guess what, entire house mmg mcm tu
Bilik lelaki mmg sume sepah ek?
baju kotor ngan baju bersih sume bercampur,
bilik  air yang mmg dah licin dengan daki..
siap kaler hitam lagi (konpem ada yang merokok dalam jamban)
tak payah la konon2 nak sembunyi..

And the good news is..
KORANG JE MANUSIA YANG KENA SELESAIKAN KEJE NI MACAM ORANG GAJI..


When i keep membebel and questioning about this role,
ramai cakap kalau buat kerja ikhlas, tak payah membebel.
The isu here ialah..
bukan masalah tak ikhlas.. dah ikhlas pun tapi kalau orang tak reti2 nak timbang rasa or even tolong walau sikit, rasanya susah kot...

I just hope that one day.
*kain baju kotor letak ler setempat wei
*baju kalau nak pakai balik tolong la sangkut
*tuala basah jangan la campak je atas katil..busuk kot pacik2 wei
*sampah tak perlu la sampai berulat baru nak buang
*Simpan barang korang leklok
*pinggan mangkuk korang guna, korang basuh ar..basuh sendiri punya je..dh malas sangat kan..bukan aku suruh basuh aku punya..

*BERUBAHLAAAAAAAA SEBAB AKU DAH TAK TAHAN..


takkan nak sampai move out dari rumah baru sume nak sedar????

9 Jun 2013

1st Year Anniversary


Alhamdulillah..
Our relationship is already reaching 1st Year Anniversary on 6/6/13

Special dedication to My Mr. OKU...

 Terima kasih sbb banyak sangat sabar sepanjang tempoh hubungan kita.
I know how much u feel suffer with my attitude..
Disebabkan nak teruskan hubungan kita, hubby banyak tebalkan muka cari rezeki, pekakkan telinga dengan macam-macam tohmahan dan hinaan.
I know Hubby banyak terasa hati bila orang kata kita tak padan
Status kita berbeza
Hubby banyak pendam dan berdiam diri sebab taknak ceritakan semua ni..
 I understand how tired you are..
Jadi Pelajar, Jadi Pekerja Part Time and at the same time concerning about me.

You never fail to remember our special dates
Never fail to handle my anger
I totally adore your spirit  

Hubby..
I'm sorry sebab tak bagi hubby ckp banyak sebab I dont want u utk mengeluh dgn takdir kita
I'm sorry sebab selalu paksa hubby buat macam-macam sebab I wanna make sure that ur love is only for me
I'm sorry sebab selalu marah-marah sebab nak hubby jadi kuat dan lali dengan  perangai buruk ni
I'm sorry sebab selalu mengeluh bila hadapi masalah sebab I wanna give u chance utk kuatkan balik semangat dan bagi kata-kata semangat dkt diri ini
I'm sorry.. I'm Sorry..and I'm sorry sebab selalu jadi pendamping yang banyak menyusahkan hubby


But I promise...
My Love is only for you
I will stay stronger to face all the difficulties in our relationship
I will control my anger
I will be more compromise

AND I WILL BE UR WIFE

Insyaallah

5 Jun 2013

Lagi edisi kawan kahwin..

Aiyoo tercabarnya,,,
Semakin hari semakin ramai kawan yang kawen dan menimang cahaya mata,

Cute sangat Baby Safira nih. Safira dah ada sepasang anak..Ratu and baby boy tu x letak nama lagi sbb baru jer 3 hari

Ni baby Ruzliana...Nama baby dia Shafy.. :)

Jealous gua..

Tahniah Wani dan Pasangan

Tahniah pasangan double M..Mutiiah & Mokhairi

Perkahwinan yang paling mengejutkan.. Sumaiyyah & Fickry. Entah masa bila rancang la depa ni.. Both are my classmates masa kt UITM Kedah dulu..Anyway tahniah jgk...     





Gembira tgk kawan-kawan dah berjaya melaksanakan sunnah nabi kita.

Hmm entah bila la my turn..

Tak apalah

Jodoh, pertemuan, ajal dan maut kan dh ditetapkan ALLAH
Mungkin masanya belum tiba

Do pray for me next...

Kalau la ada duit terlebih!!

Wawa dapat merasakan yang Wawa merupakan seorang yang tidak pandai menguruskan kewangan.
haishh
Tak taw la knp.
By the end of the month, duit gaji sama lesap..
mai la gaji banyak mana pun..
Sama je..

Mula-mula Wawa fikir sebab jumlah duit tu.
tapi bak kata my boss,

"Amount is not everything, but keberkatan"..

I admit his point..

You know what..
Masa keje kt KL dulu gaji Wawa sampai 2k.but still gak xleh saving and bagi kat mama pun 100 je
But now di Kelantan gaji xde pun sampai 2k,
but i can give almost half of the salary to my mum..
And at the end.. Nothing less for me..

Sound sad but takpelah..mungkin not my rezeki lagi this time..

Planning kalau ada duit terlebih..

1) Ejas mooting kreta (tak sure ejaannya..ala benda yang pegang enjin tak kasi gegar tu.Cik Kelly dah bergegar-gegar seiring dengan  usia dia nampaknya)

2) Bayar saman polis (Actually i got 2 saman. semua sebab parking and Wawa rasa tak relevan sangat saman tu.. First kena saman masa tgk wayang dengan En Rahman Latip dan Cik Min di Central Square Sungai Petani masa zaman belajar. And i still remember the date is 1st May.. Melambak kereta kena saman biarpun hari buruh and sebelum tu tak pernah2 tempat tu kena saman  parking. Second time, lately masa early celebration for my first year anniversary dengan Mr. OKU.. Makan dkt Hayaki Tune but Wawa parking kt KB Mall. dah 7 malam time tu..still gak kena saman.. Terbaik!! Mr OKU dah gelak guling2 sebab dia dh larang parking kt situ but Wawa degil. Nah ambek ko..Saman pok sdaro!

3) Renew road tax- OMG bulan 8 dah expire.. lesap lagi duit aku

4) Baiki Absorber kereta.. Skrg kalau langgar lubang dh melayang2 dengan Wawa sekali. Dah macam naik kuda..

5) Masukkan NJOI kat rumah- Teringin sangat nak pasang NJOI nih. RM300 je seumur hidup. Tapi masalahnya asyik x sempat duit je. Haish.. Once I told mum about my intention, and guess what, dia siap suruh beli TV bagi. katanya skrg orang pakai tv nipis tu je tak main la tv macam sekarang. Amboiiiii manyak duit i?

Agak2 kalau ada 5 ribu settle tak semua masalah ni??


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...