Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

25 Apr 2013

BR1M. Menguji kesabaran....

Memang sangat2 menguji keimanan dan mampu menaikkan darah
Meh nak diceritakan kronologi kisah tragis ini..

Wawa tahu permohonan BR1M Wawa lulus lepas Wawa send email utk recheck dengan Lembaga Hasil.
Tapi tunggu punya tunggu, tak ada pun surat panggilan sampai kat rumah
I just buat tak tahu sebab understand it may due to ramai lagi orang lain pun dapat.
So I just ignore it sampai la dekat2 nak mengundi ni i start to take action

I call LHDN Kota Bharu and they confirm yg application memang success dan depa suruh ambek pengesahan di LHDN Kota Bharu.
So on 24/4/2013 dalam pukul 10pagi , Wawa ke LHDN Kota Bharu utk ambek pengesahan tu.
Pegi sekejap je, tup2 kena bayaq parking RM3. adoii
LHDN Kota Bharu suruh pi ambek voucher di Bangunan UMNO Machang

Memandangkan Machang tu akan melintasi rumah Wawa di Kok Lanas, 
So I decide utk settelkan my cousin punya job hunting
Kami ke Pusat Bahasa Tenian Jaya.
Guess What, jawatan kosong hanya untuk jawatan guru
I ask the form suruh my cousin isi but he refuse.
Terpaksalah den yang mengisinya
Bukan form biasa ok..
Siap soalan objektif 80 soalan dan esei lagi
Macam exam plak aku 
Keluar je, tgk2 kena saman oleh MPKB..
Terbaik!!!! Melayang lagi RM 5

Pendekkan cerita,
I reach Bangunan UMNO around 4pm..
Conversation yang mengejutkan bila I give them surat pengesahan LHDN KB tu..

Staff: Akak, nama akak takde dalam sistem. Mungkin akak tak kena panggil lagi?
Me: What?? Macam mana plak mcm tu.? But I did receive pamphlet dari "Mohd Najib Tun Razak" yang wish semoga anda telah menerima BR1M anda.. I still not receive it
Staff: Jap saya check. Oh akak kena pi ambek voucher tu dekat Tanah Merah.
Kat sini takde voucher tu?
Me: So awak nk saya ke Tanah Merah plak?? Saya baru je balik dari Kota Bharu ni.
Staff: Tu memang prosedur dia sbb tak dengar ceramah
Me: l;aaaaa. Saya tak dapat surat pun. Mana saya taw saya kena pi dengaq ceramah kat mana..


Arrghhh tension
Hangpa taw dak berapa jauh KB-MACHANG-TANAH MERAH TU??
Cheq ni keja taw..
Ambek cuti 2 hari ke semata-mata nak settlekan benda ni?


Just wondering....

* Awat la tak guna email or handphone nak notify penerima BR1M nih kena pi dengaq ceramah kt mana ke? Dah Dapat Duit ke?? Why still use letter as medium of communication. Takkan la depa xleh nak terpikiaq kot2 la surat tu tercicir ke?
* dah kalau nak bagi sangat, Awat xmo bank in ja?? kan senang. save time.. Konpem masuk akaun orang tu.tinggal suka hati dia ler nak ambek masa mana. tak payah nak beratur berebut panjang2 nak ambek duit. ini lebih menyenangkan bagi mereka yang bekerja. Yang tak keje pun lagi senang ati kalau just bank in.
*Dahler bagi voucher,, memang kena tunggu turn la nak cashkan duit tu, mesin ATM bukan bley clearkan duit tu.. haish burn lagi masa aku


kekadang terpikir plak. 
Duit BR1M yang aku dapat tu senang2 elok utk aku settlekan urusan tu je
just imagine:

Minyak kereta (kehulur kehilir kena campak) + potong gaji 2 hari tak keje + parking fee+ masa menunggu = haihh lebih kot RM 250 tuh..



TERASA BAGAI DI "AYAM"KAN.....
OH NOO!!

22 Apr 2013

My 23rd Birthday Celebration

18/04/2013..

Means I officially turn into 23 years old..
OMG time run so fasttt..
Just feel like I was a high school student..
:P


Thanks for those who celebrating my birthday.
All the wishes, doa and present.
I totally appreciate it..

The staffs at Golden Minds Consultant..
Abang Raja, Abang Rustam, Hafizi, Faez and Kak Aini.. 
What a cute cake and present from them..

Not to forget my beloved cousin..
Kak Su.
I pray for your jodoh in future..
Thanks for the body lotion, pizza and ikan bakar.

Not to forget my MR. OKU
Thanks for the cute cake, bear, and all other present.
I am totally happy with all the surprise even we get surprise meeting my first love while dating..:P
Been caught!!

What a surprise.. An angry birds cake for 23 years old girl..;P

I love the present from my boss..:)

And I was lucky to have such a great and sporting boss..

Thanks Golden Minds Consultant Staff for the birthday celebration

Birthday wish from kak Ainie.. I love the wish " Semoga Cepat Kawen"..

From kak Ainie and Boss

Very deep meaning card from my boss..



 " everyone that show up in your life is for a reason. Thanks for be with me"


OK.. that kindergarten handwriting belongs to my MR OKU

I guess he copy the words from somewhere. Am I right, hubby??

Thanks for the present MR OKU

Again... cakes for children for my 23rd birrthday

My beloved cousin, Kaksu..


She celebrate my birthday at Pizza Hut..hmmm where am i going to give her surprise on June? Any suggestion?


I totally adore the squid..

Must include this pic.. the place we been caught by my first love. But it's ok... He's my ex already..

Birthday wish:-
* I will pursue my Master in Anthropology at Brunel University..Insyaallah. currently looking for supervisor and guidance from Sir Eric..;)
*Hence, i will pursue my master first before getting married.. I guess it is better as I will give enough time for MR OKU to look for a stable job. 
*Insyallah if i'm able to pursue my master, I will engaged before fly. U better get ready MR.OKU. and i promise i will expose his identity after engagement
*So, I will not getting married in this nearby time..

Please pray for me as we can plan anything,
Only Allah is the best planner for us.


16 Apr 2013

Identiti MR. OKU dipersoal...

Nampaknya makin ramai yang curiga dengan identiti MR. OKU..
Untuk pengetahuan, MR OKU is stand for 

" ONLY KEKASIH UNTUKKU"

namun conversation last night buat Wawa nak gelak..

Mr. J : Umur dah makin tua, bila nak makan nasik minyaknya?
Me: Makin tua pun nk buat macam mana, orang tak pinang kita.
Mr. J: Takkan xde orang nak kot.
Me: Bukan takde.. tapi dah tak pinang lagi.
Mr. J: Sape orangnya?
Me: MR.OKU.
Mr. J: Aikkk, rasa mcm kenal je dia.tp bukan yang tu ke??? Wawa kapel dengan orang OKU ke?
Me: What???


My MR. OKU is not orang kurang upaya  fizikal tu (actually he did..hahaha buta kaler)
Sebenarnya bukan dia tak nampak warna..
But dia x reti nak beza kalau main dengan kaler pelik2 seperti kuning kehijauan and others.
Time ni suka la nak kenakan dia..


Ada plak gosip timbul cakap Wawa kapel dengan bos Wawa..
Yelah.. My boss kan OKU..
aduyai... bukan..bukan..
He's my idol laaaa.
Not my BF..
He is my boss..;)


And who is MR OKU??




HAhahhahahhah

I know ketara sangat cropnyaaa...


What to do...


He hates Publicity..:P

15 Apr 2013

Takziah Abangku

For those yang tak tahu tentu dah pening-pening lalat teka siapa abang Wawa..
Yup.. I am the eldest in my family..
Mana ada abang...
But actually i have a brother..
Abang angkat laaa..

Umar Nur Fitri..

Ni hah blog nye...


Konfem korang kenal sebab mamat ni femes..
Especially budak2 UITM Merbok.
Ingat lagi tak YDP kita??

Berbalik kepada cerita asal.
Baru-baru ini Umar kena rompak.
Bersenjatakan parang lagi.
Masya-Allah..nasib baik Umar tak pape..
3 lelaki perompak tu dah ambek Ipad and handphone2 dia..
Handphone nokia torchlight pun kena kebas jugak.


Nasib baik Umar okey..
Sayang kot kat abang aku yang gila-gila nih..

Mudah-mudahan Umar tabah menghadapi dugaan ni..
Mungkin kali ni bukan rezeki Umar.
Insyaallah kita mana tahu rezeki lain datang nanti..

Sama-sama kita doakan Umar agar tabah yer...

14 Apr 2013

The ATM Goalkeeper...

You know what...
actually one of my friend merupakan goalkeeper simpanan untuk pasukan ATM..

Nape tetiba cakap pasal dia plak..
Sebabnya match semalam antara KELANTAN VS ATM pada 13 April 2013 di Stadium Sultan Muhammad.

Tahniah diucapkan kepada team ATM..
This entry doesnt mean Wawa dah belot dengan my favourite team, The Red Warrior..
Kalah dan menang adat bertanding.
Kali ni rezeki ATM.
Mungkin lain kali rezeki Kelate plok..;p

Ops,, kita berbalik dengan cerita kawan Wawa yang goalkeeper tu
Sebenarnya tiap kali tengok ATM lawan, Wawa mesti carik2 mana la kawan Wawa..
Katanya dia tak famous.. main pun cikai je..mana layak main dengan star..
Hmm merendah diri plak dia.. (actually dia tinggi.. i mean tinggi la..eh apa aku nak cakap??)

Whatever it is..I'm still proud of you buddy..;)
Tak sangka kawan zaman sekolah rendah
Yang Wawa selalu buli, selalu cubit, selalu main kejar-kejar dulu bila dah besar dah main bola..
Bukan populariti yang kita cari,,
But as a friend, we will always support each other kan?
 
 
So let's me introduce you to my friend...
 
MOHAMAD HAFIZUDDIN AZUHAR..
 
Tudiaaa..sakan beraksi..(but the truth, i never watch his match..:p)

Eh bukan Apek ke kt sebelah tu..OMG... cam jepun la hairstyle dia..kiutnyaaaaaaa ( i mean Apek)

Nampak serupa.. Adik beradik ke??? Judin tolong jawap..HAhaha

Training..training..training.. No picture please..:P

 

Anyway..
I support and salute your career.
Kalau dah famous jangan lupa mak ayah dan keluarga yer..

Lupakan kita takpe...(hahhaha ayat konon sentap)
 
 
All the best in your career Judin...:)
 
 
notakaki: he's not my MR. OKU.. even their skins almost same..LOL
 

11 Apr 2013

Apa perlu dibuat selepas SPM


Daripada stress memikir apa nak dibuat..
Meh dengar panduan dari Abang kesayangan kita semua..



Mohon Klik..



Daddy Terbaik...;)



 Comelnya tengok adegan ni..



Nakal sungguh si anak...:)

9 Apr 2013

Engagement Day.. 05042013

Akhirnyaaaaaa..

Bertunang juga...



BUKAN AKU.... TETAPI SEPUPUKU....



Sunorazlin a.k.a elin...

Tahniah k.wa ucapkan...

Meskipun Elin dan pasangan  baru berusia 21 tahun..
Mereka akan diijabkabul pada bulan 8 nanti..
Insyaallah..

Kita sama-sama doakan jodoh mereka..


Bukan kami yang bertunang yer..Kami masih single..;P

Hanya kek mampu di "sponsor" olehku...

Mie & Elin

Bergambar dengan Elin sebelum menjadi tunangan orang..

Inilah hantaran mereka...;)







And for me....



Waitinggggg..


 I'm waiting for my turn 



and of course



My MR OKU.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...