Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

5 Jun 2013

Kalau la ada duit terlebih!!

Wawa dapat merasakan yang Wawa merupakan seorang yang tidak pandai menguruskan kewangan.
haishh
Tak taw la knp.
By the end of the month, duit gaji sama lesap..
mai la gaji banyak mana pun..
Sama je..

Mula-mula Wawa fikir sebab jumlah duit tu.
tapi bak kata my boss,

"Amount is not everything, but keberkatan"..

I admit his point..

You know what..
Masa keje kt KL dulu gaji Wawa sampai 2k.but still gak xleh saving and bagi kat mama pun 100 je
But now di Kelantan gaji xde pun sampai 2k,
but i can give almost half of the salary to my mum..
And at the end.. Nothing less for me..

Sound sad but takpelah..mungkin not my rezeki lagi this time..

Planning kalau ada duit terlebih..

1) Ejas mooting kreta (tak sure ejaannya..ala benda yang pegang enjin tak kasi gegar tu.Cik Kelly dah bergegar-gegar seiring dengan  usia dia nampaknya)

2) Bayar saman polis (Actually i got 2 saman. semua sebab parking and Wawa rasa tak relevan sangat saman tu.. First kena saman masa tgk wayang dengan En Rahman Latip dan Cik Min di Central Square Sungai Petani masa zaman belajar. And i still remember the date is 1st May.. Melambak kereta kena saman biarpun hari buruh and sebelum tu tak pernah2 tempat tu kena saman  parking. Second time, lately masa early celebration for my first year anniversary dengan Mr. OKU.. Makan dkt Hayaki Tune but Wawa parking kt KB Mall. dah 7 malam time tu..still gak kena saman.. Terbaik!! Mr OKU dah gelak guling2 sebab dia dh larang parking kt situ but Wawa degil. Nah ambek ko..Saman pok sdaro!

3) Renew road tax- OMG bulan 8 dah expire.. lesap lagi duit aku

4) Baiki Absorber kereta.. Skrg kalau langgar lubang dh melayang2 dengan Wawa sekali. Dah macam naik kuda..

5) Masukkan NJOI kat rumah- Teringin sangat nak pasang NJOI nih. RM300 je seumur hidup. Tapi masalahnya asyik x sempat duit je. Haish.. Once I told mum about my intention, and guess what, dia siap suruh beli TV bagi. katanya skrg orang pakai tv nipis tu je tak main la tv macam sekarang. Amboiiiii manyak duit i?

Agak2 kalau ada 5 ribu settle tak semua masalah ni??


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...