Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

25 Jun 2013

Edisi membebel:Kerja Paling Memenatkan

First of all, so sorry sbb lama gilerrrr tak update..
Hari ni nak update tentang kerja paling memenatkan.
Yerr.. kerja yang mengalahkan CEO rasanya..
Melibatkan otak dan dalam masa yang sama fizikal jgk..

Korang nk taw tak kenapa mak korang suka membebel?
Asal nampak muka korang je tak puas hati..
Oh my...rasanya Wawa dh macam mak..
Membebel je koje aku..
tapi dalam masa yang sama, tangan kaki sume kena berjalan wei..

Try to imagine this,
You guys bangun pagi2, siap2 then drive pergi office..
Kat office orang mungkin ingat korang hanya dok melenggang dan goyang kaki walhal hakikat sebenar kepala korang ni bagai nak pecah memikior agenda2 dan tentatif2 baru memandangkan tugas memang dah bahagian pakai otak
Start at 9am and end at 5pm..

Drive balik rumah, sampai dlm pkl 6..
Then bila sampai rumah, u guys must think about what u wanna eat at nite
At the same time, mata mula melilau sbb dekat ruang tamu mmg berselerak dengan PS2, wayar telefon, wayar kipas dan segala jenis wayar.
Tu tak termasuk ag kain baju busuk dan seluar yang akan dicampak atas sofa/ bawah sofa
And one more good news..konpem akan ada gelas dan pinggan tak basuh dari manusia yang berat punggung nak bawak pegi dapur and basuh..

Well kita melangkah plak ke dapur..
Dapur memang akan ada kuali dan pinggan mangkuk yang berlonggok dalam singki.
Kalau tiga hari muka ni tak basuh, means tiga hari lah dekat situ
Oh yer..sampah mmg takkan ada manusia yang nak buang..
Air masak plak, semua tak reti nak refill even sometimes aku bengang aku refill air paip je..

And guess what, entire house mmg mcm tu
Bilik lelaki mmg sume sepah ek?
baju kotor ngan baju bersih sume bercampur,
bilik  air yang mmg dah licin dengan daki..
siap kaler hitam lagi (konpem ada yang merokok dalam jamban)
tak payah la konon2 nak sembunyi..

And the good news is..
KORANG JE MANUSIA YANG KENA SELESAIKAN KEJE NI MACAM ORANG GAJI..


When i keep membebel and questioning about this role,
ramai cakap kalau buat kerja ikhlas, tak payah membebel.
The isu here ialah..
bukan masalah tak ikhlas.. dah ikhlas pun tapi kalau orang tak reti2 nak timbang rasa or even tolong walau sikit, rasanya susah kot...

I just hope that one day.
*kain baju kotor letak ler setempat wei
*baju kalau nak pakai balik tolong la sangkut
*tuala basah jangan la campak je atas katil..busuk kot pacik2 wei
*sampah tak perlu la sampai berulat baru nak buang
*Simpan barang korang leklok
*pinggan mangkuk korang guna, korang basuh ar..basuh sendiri punya je..dh malas sangat kan..bukan aku suruh basuh aku punya..

*BERUBAHLAAAAAAAA SEBAB AKU DAH TAK TAHAN..


takkan nak sampai move out dari rumah baru sume nak sedar????

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...