Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

20 Jan 2013

Finalist Da'i- Pendakwah Milenia- Mohamad Hazwan Padzil

Tujuan entry ni bukan nak bagi publisiti murahan,
tp nak share kisah sahabat baik Wawa..
Apa yang anda nampak dia di TV dan bagai mana dia sebenarnya di luar...

Hari tu tanpa disangka Wawa buka TV3 untuk tonton bersama family
Tiba-tiba keluar gambar mamat jual nasi kukus..
Tgk balik macam kenal mamat ni..
Memang tak lain tak bukan sahabat Wawa, Awe..

Korang taw kan sekarang TV3 adakan program realiti pencarian pendakwah milenia dipanggil Da'i
Program Da'i ni sebenarnya pada Wawa agak bagus berbanding program-program lagha yang lepas tu takde benefit pun dkt society.
Alhamdulillah i'm proud that one of my friends being chosen..

Ni details si Awe ni,,

 
http://apps.tv3.com.my/dai/MohamadHazwanPadzil.asp

dan inilah gambar beliau

Memang muka dia ni skema

Insyaallah..dia dari dulu ada bakat jadi pendakwah       





 Awe ni memang kawan baik Wawa sejak dari kami Tingkatan 4.
Kami jumpa waktu kem bersama SBP Wilayah Timur and he's my group leader.
Boleh dikatakan , dia memang ada bakat sebagai pemimpin sejak dari zaman kecik lagi.
we keep in touch sejak dari zaman tu, lepas spm dan sampailah skrg.
Dia memang berbakat untuk bagi nasihat and true friend yang selalu ada waktu susah senang.
Dia memang senang nak tolong sesape je yang memerlukan pertolongan
Bakat dia dalam bidang penceramah ni memang tak usah disangkal.
Dia pernah jadi penceramah untuk orang asli dan belajar banyak ilmu walaupun umur dia ni sebaya je ngan Wawa.
 

Alhamdulillah, bangga sebab dia terpilih.
Korang nanti sokonglah dia yer..
Moga-moga dia mencapai hasrat dia untuk menjadi pendakwah.

JANGAN LUPA TONTON AL-KULIYYAH, JUMAAT JAM 5 PETANG YER!!!!!


To Awe: Now, we are in the same field( even i'm not the motivator, but i close to them). Jadi penceramah ni tanggungjawabnya besar. Lebih-lebih lagi we spread the Allah's words. But you need to believe that everything starts with niat.. Allah akan sentiasa menolong mereka yang berjuang di jalannya..

 



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...