Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

26 Sep 2012

Patience Will Be Rewarded


Through my over pressure and boring life,
Sometimes I just wish that I not holding all those responsibilities
Nobody to talk, when everyday is just spending by lying on the bed

Sometimes, I wish I'm not the eldest in the family
Hearing the lecture from mum,and complaint from brothers, where it hurts me enough

Sometimes I wish I could help others go out from this sorrow life
But everything is not always as good as we plan

I need the new environment
I need to walk and go ahead
I need you always be by my side


Can I make those request??

I really miss those feet..
Can't wait to see u...



Thanks for always be with me,
no matter in pain,sorrow and always patience with my mood swing
I really in love with your patience
Insyaallah the patience will be rewarded..


because everyday,
you make my love bigger and infinity...


I miss you

25 Sep 2012

T-shirt dan Seluar Slack Murah2


Kos penghantaran setiap barang hanya RM 3

Seluar Slack hanya RM 40. Market price harga RM69.90
Kain sejuk
Boleh tukar size selagi stock masih ada
Ada 3 colour





t-shirt Armani Exchange ni hanya RM 10


Lain2 t-shirt harga RM30
jika berminat design lain boleh inform
harga akan discuss kemudian









24 Sep 2012

PAC Story

Lama sesangat tak update story sebab currently i'm so buzy with travelling..
Nilah baru ada masanya spend di rumah..

Sebenarnya excited nak bercerita tentang PAC nih
Bagi mereka yang tak tahu
PAC is stand for PTD Assessment Centre
Ini merupakan stage kedua selepas ujian bertulis bagi menjawat jawatan PTD ni
ada 1 lagi stage iaitu INTERVIEW akan ditempuhi sekiranya calon berjaya di peringkat PAC ni..

Adakah Wawa akan lulus??
HAHAHHAHHA
soalan cepu mas..
PAC ni mencabar juga sebenarnya
Disamping calon2 nya kebanyakan ialah dari mereka2 yang telah berusia or berjawatan or bergaji besar or somebody,ujian2 yang diberi juga mencabar minda, mental dan fizikal
Everything looks formal
Even nak cakap,makan or bergaul semua nampak formal..
Most of the time,the candidate is using English language to speak with others..
Attire jangan disebutla..nak makan pun kena pastikan kasual.

Just imagine untuk pendaftaran, Wawa pakai kasut putih getah je and my mum on the spot suruh tukar pakai kasut dia.
saiz kasut dia 39 and mine is 36..dah melambak2 tisu Wawa sumbat to make sure tak longgar but still tercabut..
So..dengan penuh rasa tidak berdisiplinnya, Wawa je the only candidate yang pakai kasut lain dari yang lain.
Candidate lain pakai kasut kulit hitam, siap ada yang sakit kaki pun rela redah pakai jugak semata2 untuk jawatan ni
ehhehehehe..my attire, maybe FAIL..;P


Lets talk bout the activities
most of the activities require the candidate to discuss in group
in Bahasa Malaysia and in English
Ada jugak aktiviti yang memerlukan penyelesaian masalah seperti dia beri kita satu situasi dan kita akan dapat watak.Kita perlu pertahankan watak kita tu untuk make sure others pun sokong kita.
That time the scenario is during nuclear holocaust
Thanks God, Wawa dapat role as Doctor..memang sume orang nak gua stay la jawapnya..hahhaha
Rasanya that's the only game yang humor.
My friends ada yang kena jadi pregnant widow, politician, lawyer, disabled person, elderly women and etc
so cuba korang bayangkan bagaimana lawaknya hujah2 yang diberi oleh mereka utk pertahankan diri..


Ada jugak aktiviti yang memerlukan presentation
This is individual
you'll given a topic and time to prepare the slide.
Present in front of the panel.
it is only 7 minutes and slide tu kena 1 mukasurat sahaja

Wawa lupa ada 1 task yang mana kita diperlukan untuk rank kawan2 kita.
biasanya 2x.means you should rank your friends on who should pass this PAC first..

And aktiviti yang ditunggu2 ialah larian 2.4 kilometer
Kami tak lari dlm padang pun.
Tp keliling kawasan INTAN WILAYAH TIMUR tu
Ada specific time given
This task memang Wawa fail..
selesai je lari terus gelap mata den..
tula..sape suruh sembunyikan yang diri tu ada asthma.



In the nutshell, PAC is lots more about formality
tp Wawa jumpa banyak kawan2 yang menggembirakan..
My group memang best..
I miss them a lot
Kak Shaz, Kak Noon,Kak Sungau, Abg Umai and My roomates Kak Zati..
Kak Shaz graduated in Law UIAM, currently working at corporate division in Prokhas
Kak Noon is my senior in Scipp.. baru je siap project keje ape ntah..hehe lupa
Kak Sungau ni nampak lembut.tp so sweet dpt tgk she and her husband join PAC ni sesama. both of them currently penolong Audit
Abg Umai ni PTD Contract.dah 5 kali ambek PAC.fuh cayalah dengan dia..tabah btl teruskan PAC
and Kak Zati pulak ada background biotech.first class graduate..
not to forget my partner from Asasi Law dulu, Qayyum
memang mantapla mamat Qayyum ni.
dulu terkenal dengan contact lens dia but currently attire dia berubah demi job ni.
Kami merupakan calon termuda untuk program PAC..


Lulus tak lulus Wawa tak kisah
Yang penting experience memang best.
Doakan saya.;)


ini no badan utk PAC saya..

15 Sep 2012

Azab Geraham Bongsu

Ceeewah tajuk entry memang xleh blah
melambangkan betapa azabnya melayan cik geraham bongsu yang baru nak tumbuh ni.
Dah nama pun bongsu, memang mengada sangat la gigi ni..
Sesuka hati dia je nak tumbuh di mana-mana..

Wawa ada terbaca di blog2 lain..
Majoriti menyatakan memang sakit wei kalau tumbuh gigi geraham bongsu ni
siap ada yang kena operate bagai..
memang biasanya dentist akan galakkan operation
sebabnya gigi geraham bongsu ni akan tumbuh di tempat2 hujung gusi
sampai susah korang nak gosok.
so, ia akan mengumpul sisa-sisa makanan 
dan lama2 bley menyebabkan gigi berlubang...
so scary kan.....


Secara purata, manusia akan ada 32 batang gigi.
so jaga2 lah korang jika gigi korang masih tak cukup
kemungkinan besar, korang pun bakal melayan karenah cik geraham bongsu ni
biasanya mereka yang berusia 18-30 tahun akan mengalami keadaan ni
tp bergantung la jugak.
ada yang lepas 40-an pun tak tumbuh2 (maybe dia x perasan sbb gigi dia baik tumbuh elok je)
yang belasan tahun pun ada..


Inilah yang Wawa rasa sekarang
Terbaik sebab gigi geraham bongsu ni memilih untuk tumbuh 2 serentak
both di bahagian atas geraham kiri dan kanan
sampai bengkak gusi dan tak taw la pasai ape, 
ulser pun nak jadi berdekatan area tu skrg..

Memang bagus sebab 2 hari lagi Wawa akan menjalani ujian PAC 
Mood swings plus moody la gua nanti..
Skrg pun dah hampir membaham majoriti mereka2 yang disampingku..
ehehee.so sorry guys..
how bad i treat you,but the truth is I LOVE U SO MUCHH..


Macam ni ke nak cabut gigi nanti??oh tidak.sangat mengerikan..tak nakkkkkk

Inilah penyebab kenapa kira sakit bila tumbuh gigi geraham bongsu

jenis2 cara penumbuhan gigi geraham bongsu.rasanya wawa jenis partial eruption.sakit wey ..


sakit memang sakit..
nak pi jumpa dentist ke ek?
ape cadangan korang????




9 Sep 2012

10,000 Step = 5 Hours of Sleeping

This is the fact..

I sleep for 5 hours starting from 11 am to 3 pm after joining an event organised by Pejabatan Kesihatan Daerah Machang named 10,000 step or Larian Merdeka..


For those who lives in Machang, they might familiar with the route.
We start from Pejabat Kesihatan Daerah Machang up to Hospital Machang,
took the left corner and pass by the villagers and we found the main road near Litar Machang..
The route still not end there as we still need to walk passing Pejabat Tanah Daerah Machang till reach out starts which is Pejabat Kesihatan Daerah Machang..

Sounds really far, right??
Yes it is cause I also did not know the actual kilometer that we had walk.
Hope it already achieve 10,000 steps..


Do you know that walking can make you more healthier??
That's is why this event was organised by Pejabat Kesihatan Daerah Machang..
A big claps for them for concern about the peoples health where this event is open to all
I can see the participation is more from the staff itself, UITM Machang and villagers nearby..
And guess what??
This event will be recorded in Malaysian Book Of Records..
May my pictures be the front cover..ahhahah. (meletops gitu)..

inilah banner event hari ni

My mum is so excited to finish the walk on the first 20 minutes of walking..after that, I don't know what happen cause she ask me to walk faster and left her with her friends..

From what I know, she's able to finish the race..even with the age of "warga emas"

Let's salute my mum..;)

What a tired face..I'm serious..totally adrenaline rush..

ok...this time is candid..

this time is better..even my mum keep busy ask me to took her picture with Malaysian's Flag..hehe.sorry mum.. I didn't do so

Walking can make you more healthier..


More even better..

May reduce your weight...
(a good exercise which more safe as you do not need to spend on pills or devices)



Let's walk everybody..



Sarangheyo...









7 Sep 2012

Semester Baru

Bagi pelajar2 ijazah di UITM,
Tak lama lagi sem baru dah nak mula..

So, kepada adik-adik,kakak,abang dan sahabat sekalian..


SELAMAT MEMULAKAN SEMESTER BARU!!

Moga semester ni, korang usaha terbaik untuk dapat result gempak yer..


Jangan Study Last Minute & Jangan Ponteng Kelas Tanpa Sebab Munasabah & Buat Coursework Betul2..


CHaiyokkkk





Ada yang tanya kenapa Wawa tak sambung pengajian sedangkan result ok dan peluangnya cerah..
Sebenarnya, Wawa merasakan inilah masanya untuk Wawa balas jasa Mama..
Dah terlalu lama Wawa belajar.
Lagipun adik2 bakal menghadapi peperiksaan tahun hadapan.
I should do something to lessen my mum's burden, right??

Tapi jangan risau..
I'll pursue my studies..

Cause I Know My Mr.OKU will always support my action..
Kan???


To Mr.OKU..

Blaja Rajin2
Make sure result gempak
Jangan Nakal2 and curang2 yer..


Miss you always...






5 Sep 2012

3 month..

Special to Mr.OKU...

We're reaching our 3rd Month Anniversary...






Regards,

Insyaallah.....Your Future Wife..;)




3 Sep 2012

Awesome bro at Food Village

hey guys, 
I meet  an awesome and generous brother at Food Village,

The scenery of FooD Village (jalan nak pegi airport Sultan Ismail Petra)


taraaaaaaa..our chimchum

he need a haircut....;p








thanks for the nice dinner Adik Riz...

Moga Dimurahkan Rezeki Yer....


Siblings forever!!!



:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...