Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

30 Jan 2012

Makan Besar for Chinese New Year..

29 Januari 2012 was my first day of practical training and I feel so blessed for given the opportunity to attend Chinese New Year Gala Dinner organised by Kerajaan Negeri Kelantan and Kelantan International Islamic Creative Industry at Dewan Besar Kelantan Trade Centre, Jalan Bayam Kota Bharu...

It was a very meaningful night full with Chinese tradition and custom ..
to attend the dinner, we need to show the pass and I was lucky as even it is my first day of practical training, I got 2 pass to attend the dinner....

More even lucky...we get the angpow again..(manyak ong ma..)


This is our menu for that night...



Tok Guru Nik Aziz also attend the dinner


Me with my kazen, Kak Su..







x sempat nak kira berapa kali dia tukar wajah..

Tok Guru bg ucapan

Shoalin Kung Fu performances...


I totally enjoy my day that night..
Thanks for treat us with such a great chinese dish..

note: saya suka sup sirip ikan yu...;)

29 Jan 2012

First Day Practical Training

Hari ni 29 Januari 2012
Hari pertama Wawa praktikal...

Ok surely not in Italy..

Tp dekat Pejabat Timbalan Menteri Besar Kelantan..

Staff2 kat sini mostly sebaya my mum...
they treat me like a child..

Siap bagi angpaw lagi..HAHHAA

Ni susunan meja kat  pejabat Wawa


Ni bilik supervisor saya..En Nizam

Ni plak gmbr dlm bilik mesyuarat

Ruang Tamu dalam bilik Timbalan Menteri Besar Kelantan

This is his desk

Me and my friend MIa...

Ni carta organisasi kt sini

This is my desk...

The clearer view of my desk..konon la sibuk

Some view inside SUK



ME with Ermi Yasmin..


Ok tonight ada dinner..



Ni plak buku yang Wawa dapat


Heaven sangat first day practical
my own desk.siap dengan internet connection
yg problem..

I don't know what to do....


apalah nk tulis dalam repot nanti...

note:really focus on practical training sampaikan sanggup sewa bilik bersama Mia  Amira sebab tak mau lambat pi praktikal..Contoh pekerja mithali..SIla contohi..HAHA




27 Jan 2012

Jalan-jalan cari makan..

Selain Le Boss..Ada satu lagi tempat makan yang best kat Sungai Petani..

Lokasinya berdekatan dengan Park Avenue..

Let me introduce you with

"BIG MOUTH"

totally sedapppppp...


This one is "Lamb Chop"

Errr macam nasi goreng pataya...tapi bukan..

Tarra....yang ni namanya "Triple H"..my menu for that night..btl2 sedap..kalau nak taw..sila order..

Air ni sangat special.Satu bekas ni harganya RM 8.50 rasanya....Mango with longan creamy blended (not sure the real name)
.
yang ni namanya "Chicken Island"

The food is superb....
Sedap dan berbaloi dengan harga yang dikenakan..
Restoran ni agak mahal..tp not bad..
You should try once..




note: Thanks for both my seniors for bring me and cik Yayang there..
It was our last hangout as they already end their Degree at Merbok
Thanks A'arn and Mus...
Good luck in your future undertaking...

We gonna miss you guys..

Doakan kami pulak..

~x sangka saya dah di tahun akhir ijazah~




20 Jan 2012

Hadiah dari anak murid...

Patutla ramai yang bercita-cita nak jadi guru..
Rupa-rupanya banyak dapat hadiah
Lebih-lebih lagi time hari guru kan...
Kalau cikgu-cikgu yang baik2 dan comel2 ajar budak2 sekolah rendah 
Konpem lagi banyak dapat hadiah..


Korang ingat tak Wawa pernah cakap Wawa ngan Orked dulu ada ajar sorang budak..
Yang namanya Aalia tu...
Baiknya keluarga Aalia..

Sanggup datang cari dekat rumah semata-mata nak sampaikan hadiah..

*sorry for the bad quality of pictures


Perfume "Butterfly" jenama Avon


Surat cinta..hehe..
konpem tak nampak kan..
So sweeettt..;)

ni dia tulis....


Daripada: Alya/Sharifah Nur Alyani Bt Sayed Abdullah
Kepada : Kak Wawa 

Akak terima kasih kerana datang ajar Alya dan beri nasihat untuk Alya. Akak kalau datang balik sini, akak datang ajar Alya lagi..

Rindu Akak Wawa....





 Ni plak sampul berisi duit..
Nilainya biarlah rahsia


Terima kasih banyak-banyak buat Alia dan keluarganya..

Wawa ngan Orked tak pernah harapkan hadiah atau apa-apa balasan utk ilmu yang kami curahkan
Kami hanya ingin bantu Alia dan niat tu ikhlas..

Sama-sama kita doakan moga Alia jadi anak yang solehah dan mampu banggakan orang tuanya..


note: x sabar nak balik kampung malam ni..

19 Jan 2012

Yeay..Semester 5 berakhir..;)

Dengan tamatnya kertas Project Management hari ni..
Wawa dengan ini telah tamat Semester 5..
I'll miss our memories in Semester 5 guys..

Miss you guys...


Selamat berpraktikal kawan-kawan..
Jumpa lagi untuk semester akhir...


note: moga beroleh kejayaan di ujian akhir semester 5..sama-sama doakan

17 Jan 2012

Soalan Spot

Korang percaya tak pada soalan spot tiap2 kali nak exam??

Kalau Wawa..takdelah percaya sangat..

tapi Wawa akan fokus jugak di samping baca semua tajuk2 lain..

Kalau betul2 masuk final takdelah menyesal sangat, kan?


Untuk Project Management..

Ada jugak soalan spot..

Wawa ada cuba jawab soalan tu.

Ni nk kongsikan dengan kawan-kawan

Tapi jawapan ni,dari Wawa..

Wawa takde rujuk pensyarah or sape-sape..

so it is under your own risk if you wanna rely with this answers..

SILA CLICK KAT BAWAH NI...




note: cepat2 la paper..nak balik kampung je skrg..

16 Jan 2012

Saya jadi cikgu???

Sejak minggu lepas..
Wawa dan Orked ada mengajar sorang adik form 2..
Adik ni pemalu sangat
Nama dia Syafirah Nur Alyani.. (not sure whether the spelling is right..hehe..sorry Aalia)

Biasanya kami akan ajar Aalia subjek Mathematics..
Sebab Aalia cakap dia lemah subjek ni..
Alhamdulillah, kami agak bangga sebab selepas diajar beberapa kali, 
Aalia macam faham..
Tapi dia perlukan banyak dorongan dan latihan

nilah gambar saya mengajar Aalia....Amacam berbakat tak??

Hari ni merupakan hari terakhir Wawa dan Orked ajar Aalia,
Sebabnya kami nak fokus untuk Project Management dan balik kampung utk praktikal
Parents Aalia (Mak Uda dan Pak Uda) baik sangat..
Tiap kali Wawa dan Orked balik, mesti akan bekalkan makanan..
Bila hari last ni..Mak Uda siap tanya berapa upah kami kenakan..
Sesungguhnya Wawa dan Orked tak pernah mengharapkan balasan..
Kami gembira dapat kongsi ilmu dengan Aalia..
Ikhlas dari hati kami..

Wawa jugak nak share kata-kata hikmah dari sahabat baik Wawa..

Hati anda dimana???

Allah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...;)

I love my Mama too...Zarina Binti Ismail...

Setuju sangat..cuma perlu add movie nite..hehe..

Kata-kata hikmah ni akan sentiasa dalam hati (di samping dekat wall dalam bilik)
Terima kasih Sahabat..
Sejujurnya, Wawa sangat bersyukur dapat sahabat mcm anda..
Selalu mengingatkan saya..
Terima kasih banyak..
Wawa harap ukhwah kita sentiasa diredhai Allah dan kita sahabat selamanya..


note: Selamat Maju Jaya buat Aalia dan Wawa harap agar ramai lagi anak2 muda khususnya pelajar-pelajar universiti tolong kongsikan ilmu dengan adik-adik kita..
 dan Terima Kasih Sahabatku..
Anda sememangnya sahabat sejati yang sukar dicari ganti..
you're my pearl...

Fenomena "For the one I Love"

Sejak akhir-akhir ni,
Wawa tgk fenomena dedicate video dekat kekasih ni dah jadi trend
Tak caya try tgk...

Hangpa kena click kalau nak tgk..


 Video dari gadis tu dibalas oleh Kyo..
Wawa slalu jugak tgk vblog Kyo..
Vblog dia lbh kpd unsur2 jenaka..
Ni dia cakap

Mamat ni plak reply video dari Kyo

I guess mamat ni lbh kpd Parody..

Paling tak leh blah..
Ada jugak reply dari versi mak bapak..



Dah berlarutan plak video2 macam ni..
Wawa tak nak komen lebih2..
Just for my opinion, teknologi skrg dah semakin maju..
Berhati-hatilah bila menggunakan kemudahan ni..

"kecuaian membawa padah"

nota kaki: kekadang rasa takut nak share di internet..Sentiasa berdoa agar apa yang dikongsi bermanfaat

Everything about Project Management

Skrg sudah tiba giliran Project Management
Ni merupakan subjek terakhir untuk diuji bagi semester 5 Wawa
Berikut merupakan maklumat lanjut mengenai paper Project Management

Tarikh berperang :19 Januari 2012 (20 nak balik kg..hoorayy)
Lokasi peperangan : Dewan Mini
Masa: 9.15 pagi hingga 12.15 tengahhari..

Seperti biasa, Wawa akan upload nota untuk kemudahan kawan-kawan..
Sharing is caring..;)
Lagipun dekat-dekat final ni..tak mampu dah nak baca nota tebal2..
Ni stail baru yang Wawa cuba apply..
Korang hanya perlu click...(takdelah serabut sangat blog ni)

Jangan lupa doakan kejayaan bersama
Selamat Mencuba..



note: sekali lagi terima kasih buat Pocik sebab tlg scan nota2 terbabit..mudah-mudahan ilmu yang digunakan dapat manfaat biarpun kita dah takde kelak..:)
mood:tak berminat nak study..rasa nak packing bag balik Kelate...dugaaannn..

15 Jan 2012

Happy Birthday Riz..;)

Today is 15th January..
Happy Birthday to my brother..

Riz

this video is specially dedicated to you...

video

May Allah Bless You Always my brother...;)


this is my brother, Riz..this picture was taken during our visit to Nordin Batik..


May you success in your future undertaking.....;)


note:counting for my birthday in April..Oh no..i'm  getting older....;P

12 Jan 2012

Jom Melawat Kelantan 2012..

Sempena Tahun Melawat Kelantan 2012..
Ni Wawa nak promote..

Pakat2 maghi melawat kelate....

Kelate ni sangat best..

x cayo tgk video nih..



Banyak tempat menarik untuk dilawati:
Wakaf Che Yeh
Rantau Panjang
Jeram Pasu
Jeram Linang
dan banyak lagi...


Negeri Kelantan terkenal dengan pelbagai budaya, adat dan makanan yang best2..
Ore2 kelate pom come2..;)

note: homesick...x sabar nk kelik klate..Huje mah negeri ore, huje batu negeri sediri..bersyukur dapat praktikal nge Tok Guru Nik Aziz andai tak dok peluang gi Italy..;)

Awesome!!

your 15:20 minutes will not a waste...


COOL,IMPRESSIVE..
May your ideas spread..


note: at the end of this video talk about wealth..in my opinion, we create our own definition of wealth..

11 Jan 2012

Special entry to him





‎..SEKUAT mana saya SETIA ...... 


..SEJAUH mana saya MENUNGGU ...


..SEKERAS mana saya BERSABAR ...

..SEHEBAT mana saya MERANCANG ... 


..SEJUJUR mana saya MENERIMA AWAK ...


jika Allah tidak mnulis jOdoh kta BERSAMA , 



kta ttap TIDAK akn brsama ...



tiada yg KEBETULAN melainkn semuanya 


telah DIRANCANG ...



dan sebaek-baek yg MERANCANG itU adalah 



ALLAH s.w.t ...





A TRUE MAN WOULDN'T MAKE HIS


 GIRLFRIEND JEALOUS, INSTEAD HE WOULD


  MAKE THE OTHER GIRLS JEALOUS








note: waiting for you...;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...