Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

15 Sep 2012

Azab Geraham Bongsu

Ceeewah tajuk entry memang xleh blah
melambangkan betapa azabnya melayan cik geraham bongsu yang baru nak tumbuh ni.
Dah nama pun bongsu, memang mengada sangat la gigi ni..
Sesuka hati dia je nak tumbuh di mana-mana..

Wawa ada terbaca di blog2 lain..
Majoriti menyatakan memang sakit wei kalau tumbuh gigi geraham bongsu ni
siap ada yang kena operate bagai..
memang biasanya dentist akan galakkan operation
sebabnya gigi geraham bongsu ni akan tumbuh di tempat2 hujung gusi
sampai susah korang nak gosok.
so, ia akan mengumpul sisa-sisa makanan 
dan lama2 bley menyebabkan gigi berlubang...
so scary kan.....


Secara purata, manusia akan ada 32 batang gigi.
so jaga2 lah korang jika gigi korang masih tak cukup
kemungkinan besar, korang pun bakal melayan karenah cik geraham bongsu ni
biasanya mereka yang berusia 18-30 tahun akan mengalami keadaan ni
tp bergantung la jugak.
ada yang lepas 40-an pun tak tumbuh2 (maybe dia x perasan sbb gigi dia baik tumbuh elok je)
yang belasan tahun pun ada..


Inilah yang Wawa rasa sekarang
Terbaik sebab gigi geraham bongsu ni memilih untuk tumbuh 2 serentak
both di bahagian atas geraham kiri dan kanan
sampai bengkak gusi dan tak taw la pasai ape, 
ulser pun nak jadi berdekatan area tu skrg..

Memang bagus sebab 2 hari lagi Wawa akan menjalani ujian PAC 
Mood swings plus moody la gua nanti..
Skrg pun dah hampir membaham majoriti mereka2 yang disampingku..
ehehee.so sorry guys..
how bad i treat you,but the truth is I LOVE U SO MUCHH..


Macam ni ke nak cabut gigi nanti??oh tidak.sangat mengerikan..tak nakkkkkk

Inilah penyebab kenapa kira sakit bila tumbuh gigi geraham bongsu

jenis2 cara penumbuhan gigi geraham bongsu.rasanya wawa jenis partial eruption.sakit wey ..


sakit memang sakit..
nak pi jumpa dentist ke ek?
ape cadangan korang????




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...