Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

21 Jun 2012

Ke mana hala tuju selepas ini??

Hari ni merupakan hari terakhir Wawa menghadiri kelas sebagai pelajar Ijazah Sarjana Muda
Terima kasih buat pensyarah2 UITM KEDAH yang telah banyak mendidik kami sepanjang 3 tahun di Kedah ni..
I'll totally miss all my experiences here..

Habis Ijazah Sarjana Muda, so kemanakah hala tuju selepas ni..
Hmmmm sebenarnya Wawa pun tak berapa pasti..
Apa kata reader2 sekalian tolong beri pendapat utk situasi Wawa nih..

1) Direct PHD..
Peluang ni dibuka untuk mereka yang berjaya habiskan Ijazah Sarjana Muda dengan pointer 3.5 and above
Wawa takdelah pasti lagi Wawa ni first class ke tak..
Current cgpa macam ada peluang..so Wawa letakkan hala tuju ni sebagai alternatif kedua..
Sebenarnya Wawa tak berapa yakin dengan pelajar degree direct PHD nih..
macam hebat gilaaaa...terus langkah Master weh..
tapi sebenarnya perkara ni wujud..

Tak caya korang usha link nih

Umur 23 sambung PHD

tak taw la kalau maklumat ni menipu..
hmmm kalau betulla wujud and Wawa mendapat tawaran tu, maknanya Wawa pun pelajar termuda sambung PHD la kan..hahha (saya baru 22 tahun kalau nk sambung PHD bulan 9 nih)

HAHHAHAH ambek ko perasan je lebih Wawa...

Kalau lah korang tak percaya berita tadi..
Korang leh usha kat laman web MyPHD nih.



Ijazah Sarjana Muda CGPA minima 3.5 layak utk apply MyPHD..
Maknanya memang wujudla kan Ijazah Sarjana Muda direct ke PHD..
hmmmm
Syok jugak..habis PHD dpt title DR...;)



2) Wawa dapat second stage utk ke Ujian Kompetensi utk bergelar Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41
Kalau nak taw, banyak lagi tahap Wawa kena lepasi utk bergelar PTD (hangpa ingat senang ka nk jadi PTD??)

tgk ni...


Seeeeeee..payah kan??Haish berjayakah daku??



3) Last skali. Master by Research in Social Anthoropology at Brunel University in United Kingdom..
Dr. Eric ni sebenarnya banyak kali call Wawa dan disebabkan Wawa tak ready..banyak kali Wawa bagi excuse
Tak sangka plak dia begitu serius sampai panggil kawan dia plak untuk cakap ngan Wawa..




Buntu2...Kalau korang jadi Wawa..yang mana satu korang akan prioritize???

5 comments:

  1. cuba je semua...tengok mana yang dapat..macam yang master tu kalau dapat scholarship pergi jela kan...bukan senang nak dapat peluang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan tamak..cuma mengambil peluang yang ada =)

      Delete
  2. untung le banyak peluang... kalau degree sarjana muda ke sarjana je??? confused

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...