Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

9 Apr 2012

Star of David

Tanpa kita sedar, sebenarnya lambang "Star of David" ni telah menyerap masuk ke sistem kewangan kita..
Cuba lihat gambar ni..



Cuba lihat balik duit syiling baru negara kita?
Yang hairannya..kenapa lambang terbabit boleh berada dlm simbol syiling negeri kita?
Kenapa tak letak gambar kijang ke,harimau ke,tak pun letak jela muka Wawa (rakyat Malaysia sejati u)
Melawak jela..jangan serius sangat..

Ok berbalik kepada topik asal..
Untuk pengetahuan reader2 sekalian..
Lambang terbabit merupakan lambang Yahudi.
Simbol 2 triangle..yang mana satu menuju ke atas  dan satu lagi menuju ke bawah..
Apa maksud simbol ni?

1.
The fact that in a triangle each of the three corners are connect to the two other ones demonstrates that the Jewish soul is itself knotted to G‑d. Torah study and observance doesn't create a connection between the Jew and G‑d—it merely brings it to light.
2.
As it is stated in Job (19:26), "From my flesh I can perceive G‑d."




Wait a minute..
this symbol demonstrates that "the Jewish soul is itself knotted to G-d"

Hmmmm kita ni Jewish ke?

Apa pendapat anda?
 Feel free to kongsikan apa yang kita nampak dan fikir...

Terima kasih buat en.goggle kerana menyediakan maklumat diatas dan menambah pengetahuan saya.

4 comments:

  1. kte pn xtahu kebenarannya.. klaw nk thu, kne la tnyer bank negara malaysia sdiri.. i think yg triagram tu juz kebetulan je..bukn sengaja pn nk ltk kt ctu... lgpn jgn la sabitkn sume bnde dgn israel... klaw nk sbitkn sume bnde sgt, memg kte xdpt pkai baju tshirt pn sbb rmai designer tu jews....

    ReplyDelete
    Replies
    1. designer jews tak kisah asalkan dia x design baju dengan simbol2 pelik2..

      Delete
  2. link given by a friend of mine.
    http://www.bnm.gov.my/microsites/2011/coins/index_bm.htm

    wit is answering the question but still i keep thinking before they choose this symbol, don't they think it will create lots of controversies?

    ReplyDelete
  3. http://www.bnm.gov.my/microsites/2011/coins/index_bm.htm
    yg ni dri bank negara. die ckp kt 10 sen motif anyaman daun2 orang asli.. so diorg ltk kt ctu sbb cantik n kreatif.. xbtujuan utk triagram star of david pn... juz kebetulan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...