Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

2 Apr 2012

Manusia Semakin Kejam

Setuju tak kalau Wawa cakap manusia sekarang makin kejam dan makin tak reti menggunakan otak..

Tentu ramai yang tak puas hati

Maklumlah dunia semakin maju, mereka yang berpelajaran tinggi saban hari meningkat tapi masih tak reti menggunakan otak.. 

Korang tak percaya??

Cuba korang renungkan hal ni..

Maaf untuk gambar yang mengandungi unsur mengerikan..

Manusia makin maju, tapi kes buang anak ni makin menjadi-jadi..
Kenapa mesti nak buang anak tu merata2??
Malu sebab berzina?Malu sebab anak tu anak luar nikah?

Cuba lihat adik-adik kita yang belum sempat merasa dunia lantaran tindakan mak bapak mereka yang tak pakai otak ni..
Sedih dan kesian sangat..
Kalau lah betul tak nak anak tu? kenapa mereka mesti dibuang merata-rata..dibunuh dengan kejam??

Zaman jahiliah pun ada berlaku perkara macam ni
Dimana anak perempuan yang lahir dan tidak diingini akan ditanam hidup-hidup
Itu dah habis kejam pada zaman tu..

Tapi pada Wawa tindakan tu lebih berotak berbanding bunuh dengan flush dalam toilet,bakar or baling dari flat.
Sangat-sangat tidak berperikemanusiaan.
Zaman jahiliah tanam je hidup2 takde la anak diaorang kena gigit serangga, gigit dek anjing or any other binatang buas..

Tujuan entry ni bukan nak menggalakkan penanaman bayi hidup2..
Namun untuk menunjukkan kita berada di dua tamadun yang berbeza
menghadapi masalah yang sama
namun menyelesaikan masalah dengan cara yang berbeza..

Korang perasan tak???

SEKARANG KORANG SETUJU TAK MANUSIA SEKARANG MAKIN KEJAM..

note: Moga Allah sentiasa melindungi diri kita dari berfikiran tidak matang dan bersikap bagai binatang..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...