Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

27 Dec 2012

Master dan PTD terjawab

Dalam tak diduga..
tiba-tiba Wawa dapat offer untuk interview sambung master di UITM Shah Alam.



Dan keputusannya ialah..
.
.
.
.
.

.
.

.
.
.

.
.

.
.
.
.
 Nanti2 lah sambung Master...
Lot's of think i need to consider now..

1) family: Both my brothers will incur lot of money. Azri request for car and Ahmad is sitting for PMR examination.. Surely, kami akan pakai banyak duit.
So i guess i should hold my studies first and pursue it later.
Dapat pursue dgn Mr. OKU lagi best kot..


2) Penat la...
hellooooo penat ke malas..
Sebenarnya malas ada jugak..
sebabnya i does not intend to pursue on Administration Science anymore..
Hangpa taw dak..cheq ni rasa cheq minat benda 2 sejarah..
Planning for Master of Anthropology and Sociology..
Currently I minat sangat baca pasal Tajul Muluk..
But don't worry..takdelah obses sampai percaya bulat2..
Ingat yer adik2 rukun Iman kita yang ke-6...
Semua ni ketentuan Allah..
So, currently i'm waiting for the original copy of Kitab Tajul Muluk from my boss...
And i will make some research and try to forget a proposal to Oxford University...Insha-Allah...


Pasal PTD tu..
Hmmm nampaknya i should just forget it..
Tak lepas second stage ni..
And sadly to say, all my group tak lepas..
Yang pasti hanya Encik Jantan Keparat merangkap YDP Pencen plus En. Lelaki ini je lepas..
cuba teka sape..

...

.
.
.

.
.
.

.
.

.
.

.
.

.
.

.
.
.

.
Taraaaaaa..
Adik beradik angkat Alleycats..

En. Umar NurFitri..

Jom sama2 support dia k!!



Oklah..nantikan next entry..




Bye....


Assalamualaikum



24 Dec 2012

Alhamdulillah Sudah Bergraduasi

5 Disember 2012 yang lepas,
secara rasminya Wawa telah menerima Ijazah Sarjana Muda Sains Pentadbiran dan Pentadbiran Polisi
dan alhamdulillah dengan kelas pertama..

Terima kasih buat semua yang menyokong sepanjang pengajian di UITM Merbok, Kedah (Suddenly i miss this place like crazy)

terima kasih for the present...
Mr.OKU, saya tak tuntut lagi hadiah dgn awak...jgn buat2 lupa plak yer..;)


My family,,the backbone to my success

Alhamdulillah..



Buat adik2 yang belum grad,
Banyakkan bersabar yer!!
Make sure give the best masa study supaya korang tak menyesal lepas tamat belajar nanti..
Percayalah..lepas habis belajar tentu korang rindu nak masuk belajar balik..

And make sure grad with flying colours yer..

Boleh tuntut present dengan insan2 tersayang..

Reader2  yang belum bg hadiah tu jgn lupa send dkt Wawa yer!!

Kalau takde, hadiahkan doa dari jauh..

I really appreciate that..


:)

Akur Janji



Jom santai.. Seriusly skrg Wawa sukaaaaaa sangat lagu ni...

Lirik Lagu Akur Janji – Eddie & Wanie
Tak pernah ku menduga
Kan bertemu denganmu
Bersatu di alam cinta

Tak pernah ku merasa
Bahagia begini
Di sisimu

Kekasih ku sayang kan kamu
Cintaku kasihku untukmu
Kekasih hanya kau ku mahu
Hidup dan mati bersamamu

Akur janji setia padamu
Akur janji menjaga hatimu
Akur janji jiwa dan ragaku
Ku serah padamu

Akur janji ku hanya untukmu
Akur janji kaulah kekasihku

Akur janji seluruh hidupku

Ku serah padamu

Aku tak bisa sendiri tanpamu
Sedetik pun ku tak mampu
Sejuk hatiku oh tenang jiwaku
Memandangmu

Hatiku hatimu telah bertemu
Sayangmu sayangku jadi satu
Rindumu rinduku disimpulkan
Terciptalah sebuah ikatan

Akur janji setia ku padamu
Akur janji menjaga hatimu
Akur janji jiwa dan ragaku
Ku serah padamu

Akur janji ku hanya untukmu
Akur janji kaulah kekasihku
Akur janji seluruh hidupku
Ku serah padamu

Ku percaya
Jodohku denganmu
Ku percaya
Kau permaisuriku
Ku percaya
Kasih sayang kita kan kekal abadi
Moga Tuhan merestui

16 Dec 2012

Kerja Baru..

Helllllooooo korang....eh silap.. Assalamualaikum...:)

Apa Khabar Semua..

Lama nya tak update..

Rasanya ada masuk sebulan..


Meh kita ringkas kan cerita..



1) Skrg Wawa dah tak kerja dengan Giosis Gmarket tp bertukar kepada Golden Minds Consultant.
Korang mesti familiar dgn nama tu kan??

Company Abang Raja Shamri Raja Hussin..

Currently, i'm happy to work here..
 

Dekat dengan rumah, boss sporting, penuh motivasi, clicks pun gila2..

Suka..suka,suka...



Taraaaaa this is my bossss


Hmm nampak sangat Wawa selalu tukar keje kan..:P

Hmmmm nak taw cerita lanjut...

nantikan entry seterusnya..



Miss u all...

1 Nov 2012

Giosis Gmarket

 
Long time for not updating news and share opinion with you guys
So sorry to all the readers
I know you waiting for the update
But currently I'm busy with my "real life..not "maya" life anymore.
But still I miss my blog and all the readers..
 
 
Currently I'm working at Giosis Gmarket in Petaling Jaya 8
The office is just near Lebuhraya Persekutuan and close to PJ Hilton
It is a online shopping company
and to know more,
You can go to Yahoo>Shopping>Qoo10
 
Previously the name is Gmarket but currently changed to Qoo10
I just a Customer Service Representative
Handling incall and email inquiries from all the callers around the world
Most part is Singapore
But we also did received call from Indonesia, Korea,Japan,China and Malaysia.
Totally international
and sometimes I feel ackward with the environment
only 3 staff are Malays and others are Korean, Chinese, Indian and etc (ok, not being racist)
 
But the management is great
We are just like friends and always have fun
The boss, Ray :Lee is like crazy
So sporting and funny guy
He cooks for us
Play with us
and evern wear costume for Halloween Party
 
It is a challenging job
Handling call is just like simple and sometimes hard to understand what people want
Customers are keep screaming, shouting, send email with capital letter and make you stresss
But it is just part of life.
Keep cool and relax.
 
I just wish to know the result of my PTD soon
i miss my relax life where i can go everywhere during weekend and spending time with loves one
 
A few picture to share on my working place
 
My first day,15/10/2012 is Ray's birthday
 
Sharon, Claire and Adeline
 
Ray and Chris.


For latest event which is Halloween party,
you can click this link.

This Halloween Party
 
 
 
 
 


Hubungan Terlarang

Hubungan terlarang
Sakitnya berada dalam situasi itu
Seumpama Allah melarang makluknya melanggar fitrah
Lelaki untuk wanita, bukan untuk sejenis.
Namun aku masih syukur,
Aku tidak melanggar fitrah Allah
 
Namun aku bingung
Sebagaimana cinta itu dilarang sebelum kahwin
namun kenapa cinta itu wujud sebelum ijabkabul?
Namun aku yakin tiap yang berlaku pasti bersebab
Dan yang mana aku juga yakin,
Dia yang menitipkan rasa cinta
 
Cinta itu tidak boleh dipaksa
Ia juga datang secara tiba-tiba
Meskipun beratus calon berdiri dihadapan
Penuh gah, cukup ciri2 terbaik utk dimiliki
Namun, cinta hanya untuk insan tertentu
Sungguh unik namun itulah hakikatnya
 
Doaku moga aku tidak berada dalam hubungan terlarang
Sebagaimana aku berjuang untuk menghalalkan cintaku
aku juga berharap agar ada insan yang mengerti bahawa tiap yang berlaku telah ditetapkan
Moga ada insan yang mengerti
 
JODOH
PERTEMUAN
AJAL
MAUT
 
Semuanya Rahsia ALLAH
 
 
Buat Kekasih Hati: Aku masih utuh dengan pendirianku untuk bersama-sama menghalalkan cinta kita


11 Oct 2012

Baby Sista..:)

I guess staying in KL for few weeks had trained me to become a good Baby Sista..
ops Babysitter..;P



Wan Hasif Syahmi











I'm a good babysitter..
You're soooo lucky Mr.OKU...



Miss you 

Saya Stewardess Ok!!

11/10/2012
I was chosen to attend the interview to work as Stewardess  or Cabin Crew
At the first sight, I was wondering why I was being chosen as I'm wearing the hijab
and they even look at my resume
but this is the fact
I managed to stay up to the final round where it consist of 5 stages

1: Registration
2:Height and weight measurement
3: Catwalk
4: Announcement and Written Assessment
5: Final Interview

As usual, the panel keep asking me whether I am willing to take off my hijab if I were selected.
That argument keep me debating with them and makes me the candidates that cause others to wait for a long time..
They did ask me whether I am wearing hijab due to the request from my partner?
I answered them as Hijab is not an option, it is my responsibility and my principles as a Muslim

I did arguing that why society are keep skeptical where the stewardess must be someone  that are slim, beautiful, not wearing hijab and etc..
As for my for my opinion, hijab or not is not important, as long as the passengers are comfortable with the services and the cabin crew know how to handle the safety, hygiene and do and don't in the flight, the journey will be great
Why hijab need to be an issue??


Unfortunately, the company asks us to pay RM50 if we wish to know the result and another RM 7000 for training purposes. The money will be refundable if you are not get any job after 3 month..

Hence, I decided to just out from that place without paying anything
It's kinda frustrating to know that you unable to get your result as you refuse to pay
I just wanna know the result and I don't mind if I am not selected.











my 1 Malaysia friends..Phebie, Nancy and Iz..


I still can't accept the facts that I need to pay to know the result....:(



8 Oct 2012

4th Month

Sorry for late post Mr.OKU...



It is our fourth month anniversary..



Thanks for all the surprises and supports..



Love and miss you always...





4 Oct 2012

Belanjawan 2013 tidak mesra jangka panjang

Baru-baru ini Perdana Menteri Malaysia telah membentangkan bajet 2013.
Serba sedikit perkara yang di highligh kan ialah

1)Baucher RM 500 kepada gologan berpendapatan rendah diteruskan
2) Rebat RM 200 untuk pembelian telefon pintar
3) Pemberian RM 250 kepada individu bujang berusia 21 tahun keatas dan berpendapatan kurang 2 ribu
3)Voucher buku ditingkatkan kepada RM 250 setiap pelajar

Jika dilihat,
begitu banyak peruntukan yang diberikan kerajaan kepada rakyat
Namun begitu, pemberian ini tidak mendatangkan pulangan yang mana kesemuanya dilihat umpama bajet kebajikan

Cuba bayangkan apa yang bakal terjadi sekiranya hal begini diteruskan dalam sudut ekonomi?
Pemberian wang menyebabkan rakyat memiliki wang dan mereka akan berbelanja lebih
Permintaan untuk membeli barang bakal meningkat namun bekalan yang disediakan dalam pasaran sedikit 
Hal ini menyebabkan pengeluar bakal meningkatkan bekalan di pasaran dan mereka bakal meningkatkan harga barangan memandangkan barangan mendapat permintaan yang banyak daripada rakyat
hal ini boleh mengakibatkan inflasi di mana harga barang bakal meningkat
Sebagai contoh, harga gula yang kini kian meningkat
jika tahun ini harganya RM 2, tahun hadapan agak mustahil untuk harga menurun bahkan harga barangan makin meningkat
Namun begitu, rakyat belum pasti lagi akan memiliki bekalan kewangan yang sama dengan sewaktu mereka mendapat bantuan..
Di masa itu, rakyat akan mula merasa tekanan memandangkan harga barangan meningkat namun sumber kewangan mereka terhad

Secara kasar, kita dapat melihat bajet terbabit tidak begitu mesra rakyat untuk masa hadapan
Bukan bermaksud untuk menghentam kerajaan kerana banyak memberi bantuan kepada rakyat
Namun tulisan ini hanya rasional logik akal dari insan yang tidak seberapa seperti saya
Harapannya agar masalah2 yang bakal timbul dapat diperhalusi dan di elakkan bersama

Pada pandangan saya, mungkin wang-wang terbabit lebih bermanfaat sekiranya dikumpul dan diberikan kepada pelajar yang mana yuran-yuran dan perbelanjaan mereka dihapuskan
Ini akan lebih mengurangkan beban ibu bapa yang ingin menghantar anak mereka ke menara gading
secara tidak langsung mampu meningkatkan institusi pendidikan negara
tentu ibu bapa lebih gembira bila tidak perlu lagi bimbang dengan kos pembiayaan pendidikan anak mereka daripada pemberian wang secara cash untuk barangan dapur yang mana wang itu boleh dihabiskan dengan hanya sebulan belanja wang dapur untuk mereka yang bekeluarga besar.Wang terbabit kesannya hanya jangka masa pendek dibandingkan dengan pelaburan untuk pembiayaan pelajaran anak2.


Mungkin pandangan ini boleh ditambahkan lagi keberkesanannya dengan idea mereka2 yang cerdik pandai
saya sekadar insan kerdil berkongsi pandangan menurut apa yang saya lihat
Insyaallah kita sama-sama harapkan yang terbaik untuk kebaikan bersama




Adakah bajet 2013 umpama gula-gula untuk rakyat?

Konvoi Royalti Kelantan 2012

Sebagai rakyat Kelantan, Wawa amat berbangga dengan usaha aktivis Royalti dalam menuntut hak royalti untuk rakyat Kelantan
Alhamdulillah, rezeki berpihak kepada kita
Sejujurnya, Wawa memang nampak yang rakyat Kelantan sememangnya komited dan bersatu padu jika di tempat orang
Mungkin segelintir rakyat negeri lain memandang rakyat Kelantan sebagai mereka yang suka berpuak namun hakikatnya, kami tidak sebegitu
Bahkan, sikap terpuji iaitu saling membantu sesama rakyat Kelantan sepatutnya dimiliki oleh semua rakyat Malaysia

Kenapa Wawa sebut pasal bersatu dan sikap tolong menolong rakyat Kelantan?
Sebabnya itulah yang Wawa alami di Putrajaya
Ini merupakan pengalaman benar yang Wawa sendiri alami
Waktu tu sudah pukul 1 pagi dan Wawa baru pulang dari Uptown Kajang menuju ke kediaman rakan di Putrajaya,
Kami bertemu dengan aktivis Royalti di Flat Hijau
Memandangkan kami begitu berminat untuk mengetahui perkembangan isu royalti
Kami meminta sticker untuk ditampal dikereta bagi membolehkan kami menyertai konvoi
Alhamdulillah kami dapat

Bukan setakat sticker,
kami juga mendapat t-shirt royalti yang bernilai RM20 ketika ke Putrajaya keesokan harinya
Kami bertemu dengan aktivis royalti termasuk naib presidennya,Hj.Abu Samah



Inilah sticker yang kami dapat

T-shirt yang diberi

Bersama aktivis Royalti

Saya di Putrajaya



Cerita menarik untuk dikongsi bukan t-shirt free yang kami dapat
Namun, nasihat yang diperoleh disebalik pemberian t-shirt

Wawa menjangkakan aktivis R akan menasihati kami berkaitan politik
Yang mana harus dipangkah untuk PRU nanti
Namun sangkaan meleset sekali

Tuan Haji menasihatkan Wawa dan rakan-rakan agar menggunakan ijazah dan ilmu yang kami perolehi kejalan yang benar
Ilmu terbabit jangan disalah guna untuk kepentingan individu
sebaliknya berbaktilah kepada masyarakat
Lakukan sesuatu ikhlas kerana Allah

Terpana Wawa mendengar nasihat
Ternyata mereka bukan mereka yang begitu obses dengan politik
Apa yang benar tetap benar dan yang salah tetap dikatakan salah
Mereka tidak terdesak untuk menagih undi daripada kami
Bahkan membuatkan kami sedar akan tanggungjawab kami

Tahniah dan syabas buat aktivis Royalti


Kawe banggo jadi anok Kelate..

Alhamdulillah
Negeri kami aman
Pemerintah dan raja kami berdaulat
Kelantan Negeri Berkah..

Insyaallah..

26 Sep 2012

Patience Will Be Rewarded


Through my over pressure and boring life,
Sometimes I just wish that I not holding all those responsibilities
Nobody to talk, when everyday is just spending by lying on the bed

Sometimes, I wish I'm not the eldest in the family
Hearing the lecture from mum,and complaint from brothers, where it hurts me enough

Sometimes I wish I could help others go out from this sorrow life
But everything is not always as good as we plan

I need the new environment
I need to walk and go ahead
I need you always be by my side


Can I make those request??

I really miss those feet..
Can't wait to see u...



Thanks for always be with me,
no matter in pain,sorrow and always patience with my mood swing
I really in love with your patience
Insyaallah the patience will be rewarded..


because everyday,
you make my love bigger and infinity...


I miss you

25 Sep 2012

T-shirt dan Seluar Slack Murah2


Kos penghantaran setiap barang hanya RM 3

Seluar Slack hanya RM 40. Market price harga RM69.90
Kain sejuk
Boleh tukar size selagi stock masih ada
Ada 3 colour





t-shirt Armani Exchange ni hanya RM 10


Lain2 t-shirt harga RM30
jika berminat design lain boleh inform
harga akan discuss kemudian









24 Sep 2012

PAC Story

Lama sesangat tak update story sebab currently i'm so buzy with travelling..
Nilah baru ada masanya spend di rumah..

Sebenarnya excited nak bercerita tentang PAC nih
Bagi mereka yang tak tahu
PAC is stand for PTD Assessment Centre
Ini merupakan stage kedua selepas ujian bertulis bagi menjawat jawatan PTD ni
ada 1 lagi stage iaitu INTERVIEW akan ditempuhi sekiranya calon berjaya di peringkat PAC ni..

Adakah Wawa akan lulus??
HAHAHHAHHA
soalan cepu mas..
PAC ni mencabar juga sebenarnya
Disamping calon2 nya kebanyakan ialah dari mereka2 yang telah berusia or berjawatan or bergaji besar or somebody,ujian2 yang diberi juga mencabar minda, mental dan fizikal
Everything looks formal
Even nak cakap,makan or bergaul semua nampak formal..
Most of the time,the candidate is using English language to speak with others..
Attire jangan disebutla..nak makan pun kena pastikan kasual.

Just imagine untuk pendaftaran, Wawa pakai kasut putih getah je and my mum on the spot suruh tukar pakai kasut dia.
saiz kasut dia 39 and mine is 36..dah melambak2 tisu Wawa sumbat to make sure tak longgar but still tercabut..
So..dengan penuh rasa tidak berdisiplinnya, Wawa je the only candidate yang pakai kasut lain dari yang lain.
Candidate lain pakai kasut kulit hitam, siap ada yang sakit kaki pun rela redah pakai jugak semata2 untuk jawatan ni
ehhehehehe..my attire, maybe FAIL..;P


Lets talk bout the activities
most of the activities require the candidate to discuss in group
in Bahasa Malaysia and in English
Ada jugak aktiviti yang memerlukan penyelesaian masalah seperti dia beri kita satu situasi dan kita akan dapat watak.Kita perlu pertahankan watak kita tu untuk make sure others pun sokong kita.
That time the scenario is during nuclear holocaust
Thanks God, Wawa dapat role as Doctor..memang sume orang nak gua stay la jawapnya..hahhaha
Rasanya that's the only game yang humor.
My friends ada yang kena jadi pregnant widow, politician, lawyer, disabled person, elderly women and etc
so cuba korang bayangkan bagaimana lawaknya hujah2 yang diberi oleh mereka utk pertahankan diri..


Ada jugak aktiviti yang memerlukan presentation
This is individual
you'll given a topic and time to prepare the slide.
Present in front of the panel.
it is only 7 minutes and slide tu kena 1 mukasurat sahaja

Wawa lupa ada 1 task yang mana kita diperlukan untuk rank kawan2 kita.
biasanya 2x.means you should rank your friends on who should pass this PAC first..

And aktiviti yang ditunggu2 ialah larian 2.4 kilometer
Kami tak lari dlm padang pun.
Tp keliling kawasan INTAN WILAYAH TIMUR tu
Ada specific time given
This task memang Wawa fail..
selesai je lari terus gelap mata den..
tula..sape suruh sembunyikan yang diri tu ada asthma.



In the nutshell, PAC is lots more about formality
tp Wawa jumpa banyak kawan2 yang menggembirakan..
My group memang best..
I miss them a lot
Kak Shaz, Kak Noon,Kak Sungau, Abg Umai and My roomates Kak Zati..
Kak Shaz graduated in Law UIAM, currently working at corporate division in Prokhas
Kak Noon is my senior in Scipp.. baru je siap project keje ape ntah..hehe lupa
Kak Sungau ni nampak lembut.tp so sweet dpt tgk she and her husband join PAC ni sesama. both of them currently penolong Audit
Abg Umai ni PTD Contract.dah 5 kali ambek PAC.fuh cayalah dengan dia..tabah btl teruskan PAC
and Kak Zati pulak ada background biotech.first class graduate..
not to forget my partner from Asasi Law dulu, Qayyum
memang mantapla mamat Qayyum ni.
dulu terkenal dengan contact lens dia but currently attire dia berubah demi job ni.
Kami merupakan calon termuda untuk program PAC..


Lulus tak lulus Wawa tak kisah
Yang penting experience memang best.
Doakan saya.;)


ini no badan utk PAC saya..

15 Sep 2012

Azab Geraham Bongsu

Ceeewah tajuk entry memang xleh blah
melambangkan betapa azabnya melayan cik geraham bongsu yang baru nak tumbuh ni.
Dah nama pun bongsu, memang mengada sangat la gigi ni..
Sesuka hati dia je nak tumbuh di mana-mana..

Wawa ada terbaca di blog2 lain..
Majoriti menyatakan memang sakit wei kalau tumbuh gigi geraham bongsu ni
siap ada yang kena operate bagai..
memang biasanya dentist akan galakkan operation
sebabnya gigi geraham bongsu ni akan tumbuh di tempat2 hujung gusi
sampai susah korang nak gosok.
so, ia akan mengumpul sisa-sisa makanan 
dan lama2 bley menyebabkan gigi berlubang...
so scary kan.....


Secara purata, manusia akan ada 32 batang gigi.
so jaga2 lah korang jika gigi korang masih tak cukup
kemungkinan besar, korang pun bakal melayan karenah cik geraham bongsu ni
biasanya mereka yang berusia 18-30 tahun akan mengalami keadaan ni
tp bergantung la jugak.
ada yang lepas 40-an pun tak tumbuh2 (maybe dia x perasan sbb gigi dia baik tumbuh elok je)
yang belasan tahun pun ada..


Inilah yang Wawa rasa sekarang
Terbaik sebab gigi geraham bongsu ni memilih untuk tumbuh 2 serentak
both di bahagian atas geraham kiri dan kanan
sampai bengkak gusi dan tak taw la pasai ape, 
ulser pun nak jadi berdekatan area tu skrg..

Memang bagus sebab 2 hari lagi Wawa akan menjalani ujian PAC 
Mood swings plus moody la gua nanti..
Skrg pun dah hampir membaham majoriti mereka2 yang disampingku..
ehehee.so sorry guys..
how bad i treat you,but the truth is I LOVE U SO MUCHH..


Macam ni ke nak cabut gigi nanti??oh tidak.sangat mengerikan..tak nakkkkkk

Inilah penyebab kenapa kira sakit bila tumbuh gigi geraham bongsu

jenis2 cara penumbuhan gigi geraham bongsu.rasanya wawa jenis partial eruption.sakit wey ..


sakit memang sakit..
nak pi jumpa dentist ke ek?
ape cadangan korang????




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...