Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

28 Oct 2011

Starting my buzy schedule



start to list all my activities for next week..

sunday-810 am is public finance class,10-12 am is malaysian economy class, 12-2 pm i have talk,after that is meeting for activities proposal
monday-8-10 am is my project management class (*still not finish that dummy exercises),10-4 pm is my research class(* summary of article),4-6 pm is again meeting with MT BASIC
tuesday-8.10 am is public finance class (*presentation),10-12 is again project management..6pm is AGM BASIC..that night i will having my german class..
wednesday-8-10 am is urban sociology class (*group assignment urban), i have Malaysian Economy test at 8-10 pm on wednesday(damply afraid.)
thursday-8.10 am is urban sociology class (TEST URBAN), 12-2 is BEL QUIZ and 2-4 is my malaysian economy class (*submission of assignment)


What a buzy schedule before my mid-term break..
damply afraid with all those test and quiz
rasa mcm tak paham pape blaja dari awal sem hingga sekarang (sound scary)

go working now Wawa!!!!





note:too much focus on my practical training in Italy, Trip on 18 November make me less attention towards my studies..oh Allah.please, help me to handle all of this..

YES YOU CAN ZULIANA AZWA!!

26 Oct 2011

Sehari sebelum Diwali

Happy Deepavali to those who celebrate it..

Inilah aktiviti saya sehari sebelum deepavali..

kami pun nk bergembira jugak..

SATU MALAYSIA la katakan..=)

Ni gambar kami dekat Kem Tentera Darat

ambek gambar ngan bekas tentera pun jadilah..kan Nazriau?

She's my sugar honey miss orked...



"I..I Captain "(lagu spongebob)

tekun study...

hahahah kantoi pi karoks..


Orked rakam video Wawa nyanyi..tp rasa malu giler nk upload..hhaaha seyes buruk..so cukupla gambar ek..

Yes..YES...YEs
Impian terlaksana..
Ni Wawa naik Roda Ferris..
Gambar pemandangan dari atas roda ferris kat funfair

Muka orked ngah cuak..x larat nk peluk tiang dah..

subhanallah..cantik betul pemandangan dari atas

orked takut muntah lagi..

Classrep Wawa teror main benda ni..

nk jugak bantal mcm ni...boleh x Jame??
 Next destination...

Tanjung Dawai..




ish lamo bebenor makanan nye..


note: x sempat nk sediakan maruku..

HAPPY DEEPAVALI MALAYSIAN..

T__________________T

Perasmian Kelab Agrosis oleh Menteri Pertanian

24 Oktober 2011, UITM Kedah menerima kunjungan dari Menteri Pertanian dan Asas Tani
YB Dato Seri Noh Bin Omar..
Kunjungan ini juga untuk merasmikan Kelab Agrosis kat UITM Kedah ni..

jom2..usha gambar..

seyes besar- besar nangka2 terbabit..ada contest teka berat nangka ni..agak2 korang berapa berat nangka ni?

ni gambar dalamdewan..maafla..kami dok belakang..kamera xleh zoom..

ni dia punya brochure..cantik..pandai hangpa design..

pakcik ni sibuk nak berceramah kat belakang bila  orang berceramah di depan..


yeah nanas...memang bermacam2 jenis ag dipamer kat sini


mati2 ingat menatang ni lembu...ni KERBAU  yer anak2..

yang ni baru namanya lembu,..termenung jauh nampak..mungkin dia calon utk dikorbankan utk raya haji nanti kot..

bulu kambing ni memang unik.rasa nak tarik2 je..ekor dia gemuk ..x macam kambing yg biasa wawa jumpa..hehe

taraaaa..ni kambing biasa wawa jumpa.say cheeeseee!

jenuh nk memanjat benda ni..mesin utk membantu bidang pertanian..sori dah lupa namanya..



Wawa percaya yang pertanian merupakan satu perniagaan
rajin-rajin lah berbudi pada tanah
sesungguhnya untung kot..

note:memang pernah berangan nk jadi doktor haiwan dulu..pastu bela banyak2 binatang..bukak ladang lembu, kambing ngan ikan keli...wow tentu banyak aset 

24 Oct 2011

Nak Minum HILLSBURG boleh x??

Korang pernah minum Hillsburg x??
Yang ni halal k..betul...

HILLSBURG bukan CARSBERG

Kedai ni la yang ada jual HILLSBURG ni..

Taraaaaa..inilah HILLBURG..nampak x non-alcoholic..diperbuat dr nenas..



Kami makan nasi dulang ni..harga nya ok..satu dulang ni RM 30++..boleh makan ramai2




Inilah Gula-Gula Getah dari Arab..




Unik kan..
Restoran Arab ni terletak di Seksyen 7, Shah Alam..
Banyak lagi budaya2 Arab yang cuba dipamerkan disitu..

try2...

note: suka sangat tgk budaya org..Bersyukur sebab dapat pendedahan banyak skrg..Arab, Itali(selepas dapat offer ke Milan), German(masa belajar bersama Frau Khairunnisah), yang paling best semasa seminar perbandingan agama.. Budaya Cina..Agama Kristian dll...

mungkin patut sambung pelajaran dalam bidang2 budaya ni..interested sangat...=)

Khabar Sponsorship..Saba Je La!!


Lupa nk update pasal perkembangan terbaru sponsorship.

Last Friday, Wawa ke JPA..
ingatkan nk claim ngan JPA duit untuk praktikal
memandangkan JPA ada inform yg JPA student akan dapat dana for practical training
DIFFERENT THING HAPPEN
dana terbabit hanya untuk dalam negara.
overseas..tanggung sendiri..

sentap saya dengaq..
siap kena wat permohonan lagi untuk praktikal ke luar negara..
Takpe2..i'll make that application..

Last Saturday, meet Sir Carlo
he did ask regarding this practical issue
for him, it's kinda hard to accept the fact that my university unable to give sponsorship
but he's kinda understanding
he give the address of Media Prima and Finas..
ask me to try to contact them..(totally segan bila Italian sanggup tolong sampai mcm ni)

one more news..
MITCCI inform me that they make relation with Chief Minister of Malacca
Yang best..Menteri Besar Melaka sangat support MITCCI and NOVI NEW
kemungkinan besar, NOVI NEW akan di berikan satu tmpt di Melaka utk tubuhkan akademi
lagi gempak..Menteri Besar Melaka nak hantar 2 student Melaka utk ke Milan
means, that student will also having practical like me
bezanya.diaorg xyah kalut2 pikir hal sponsor

Sir Carlo turut ceritakan hal Wawa pada MB terbabit
Namun, MB terbabit mengatakan dana hanya untuk student Melaka.
Wawa bkn org Melaka..so pepaham ler
Sir Carlo kat sini menyuarakan kehairanan..
KATANYA 1 MALAYSIA..
tp kenapa ada perbezaan..ni bab blaja kot.

kalau korang kat tmpat saya..
foreigner ask you regarding your policy..
what government supposely act but they did not act according to their words..
APA KORANG NK JAWAP??
answers from me??
BIARLA RAHSIA...


note: seems like banyak halangan kan..
but i promise to myself
THE DAY THAT I WILL GIVE UP IS ONLY THE DATE THAT I SHOULD REGISTER FOR MY PRACTICAL TRAINING!!!

23 Oct 2011

Cerita Katak

This week..20.10.2011..again Wawa ke KL..
memang sejak dapat offer practical ke ITaly..
rasa agak kerap berulang alik kesana..
disamping limited budget utk kesana..
plus asyik kena pi sorang2 je..
ALLAH kirimkan seseorang untuk teman Wawa..


terima kasih sahabat..

Sahabat ni amat baik..
Maklumla Wawa ni jenis x suka pendam
bila ada masalah mulalah bercerita
kebetulan sahabat ni terdengar dan menyuarakan hasrat untuk teman Wawa..

Apa yang Wawa nk share..
Wawa kagum dengan family sahabat ni
Biarpun kami sudah hampir 3 tahun bersama2 dalam perjuangan menuntut ilmu..
ini merupakan first time Wawa mengenali family sahabat ni..

perkara yang paling Wawa suka..
1)family sahabat ni akan solat berjemaah 5 waktu..anak2 sudah dilatih untuk solat berjemaah dari kecik..
2)waktu yang mereka ada bersama akan dimanfaatkan sepenuhnya..maklumlah..mak dan ayah sahabat ni berkerjaya..waktu bersama anak2 agak limited..namun mereka manfaatkan masa tu sepenuhnya..makan sama2..bercuti sama2..(miss my own family)

Sahabat ni jugak ada menasihati Wawa..
dalam bentuk CERITA KATAK..

ceritanya apabila katak2 ni ada pertandingan nk panjat dinding (hmm dah bosan sgt kot katak2 tu)
tp before naik..semua katak2 berkata2..
TAKKAN ADA YANG MAMPU PANJAT DINDING TU..
sehinggalah mereka betul2 panjat
memang tidak ada yang dapat melepasi..
melainkan seekor katak
terus memanjat dan memanjat 
sehingga dialah membuktikan ada katak yang dapat melepasi halangan tu..
apa rahsia katak tu???

SEBENARNYA KATAK TU PEKAK!!!!!

dia x dengar ape katak2 lain cakap..
yang dia taw..dia kena panjat dinding..
so dia terus panjat dan panjat dan panjat
akhirnya dialah satu2 katak yang lain dari yang lain..

The end CERITA KATAK
hangpa ingat aku x mampu beli motor mahal ka??

TERIMA KASIH Sahabat..
Sangat mendalam cerita katak


note: tiap kali Wawa berterima kasih, sahabat mesti berkata..tak perlu berterima kasih pada dia..ALLAH yang menolong Wawa..dia hanyalah perantara...Berterima kasih la kepada ALLAH..

yup..benar tu sahabat

TERIMA KASIH ALLAH

FUNfair...

lama giler x pi funfair,,
selepas tengok REAL STEEL..
kami pi funfair.. (maklumla sewa kereta sampai separuh hari..gunakan sebaiknya)

gambar gedik2 kami...
awas..jangan scroll down sekiranya anda x suka funfair..

jenuh gamble..ni je yg dapat..

jangan naik benda ni..kecut perut tgk..

bersama kak G

bersama ratu foto kami..orked mempunyai kelebihan utk detect flash camera..dimana ada camera disitu ada orked

ni budak 2 org yg degil nak naik "benda" berbahaya tu..kesannya..Jue Hyza muntah2 bila sampai  umah..Paw plak  nasib  baik kental..xde kesan pape..cayalah Paw


benda ni je selamat nk naik..tp still gak loya2 n pening2 lalat 


inilah sotong Paul yang membuatkan kami ala2 mengandung  berbulan2..loya tekak habaq hang..

this is the most dangerous game for me..jangan try..18SG..


Hajat nk naik "roda ferris" x kesampaian jugak..sebabnya token digunakan utk gamble..ceh..


note:thanks to orked, ispaw,kak g and jue for a very happening night together..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...