Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

30 Apr 2011

little help..

my friend nazril wahab ask me the answer for this question
sorry i can't help you much..
this is what i can share..



this is the answer for the question you asked..
sorry if i'm wrong (lupa dah..sem lepas ambek..hehhe)
yg wawa ingat soalan untuk process costing ni best
majority semua dah diberi dalam soalan
anda cuma tinggal masukkan dlm kotak yg betul
utk dapatkan abnormal loss(petak kanan) or abnormal gain (petak kiri) anda kena balance kan..
tgk yg mana lebih besar..

*jgn stress2..insyaallah allah mudahkan urusan..paper akaun ni ramai yg boleh skor (amacam..motivate x??)

VIEL GLUCK BUAT KAWAN2 YG AMBEK PAPER ESOK..=)
saya sentiasa doakan kejayaan anda..


29 Apr 2011

PA note

esok final Policy Analysis
cepatnya masa berlalu..
soooo scared...

this is my major referencex..








hmmm to be honest.. 
Policy Analysis is among the subject that i'm scared..
tlg doakan wawa yer
esok final jam 9 pagi di dewan mini..
good luck KAM228 BAS 4A..


JGN LUPA DOAKAN KEJAYAAN WAWA..

kamulah penyebabnya..

wawa sering hadapi masalah lupa letak anak kunci rumah.
time tergesa-gesa nk keluar..mula la kalut cari kunci
time tu..memang susah nk jumpa..
nasibla wawa ada roomate yg memahami..
thanks cik fashareena sebab bersabar dengan sy..
syg kamu lebih..


yg lawaknya..wawa baru je taw siapa yg menyebabkan wawa slalu x jumpa kunci..
bukan wawa yg salah letak..
tp ada yg mengalihnya..
haish..nakal btl bdk ni..

jom berkenalan..
sama mcm maknya...time wawa online..dialah yg kalut..


nah..kantoi alih kunci wawa..

please not my necklace...hish..


kesimpulannya..inilah penyebabnya..."WAW a.k.a si puteh syg"

27 Apr 2011

ISU ANC dan INTERSESI Terjawap

terima kasih to my koordinator EN MAHADIR LADISMA kerana menjelaskan semuanya kepada sy...
secara kesimpulannya..
Intersesi tidak akan menjejaskan ANC
ini adalah kerana markah intersesi akan dikumpulkan dan dimasukkan kedlm GPA semester seterusnya
contohnya..anda buat intersesi dlm cuti semester 4 sblm masuk semester 5..
so markah subjek intersesi yg anda dpt akan masuk ke GPA semester 5..
jadi..intersesi tidak akan menjejaskan anugerah dekan..
namun, jika anda x perform intersesi..contoh dapat C time intersesi..
and your pointer in part 5 is 3.5..so automatically u cannot get dean list..
sebabnya result C td akan dicampur dengan pointer semester 5..
itulah risiko intersesi..
jelas kan??

ada yg memberitahu sy yg intersesi x jejas kan ANC sebab untuk degree memang xde anugerah ANC
TOTALLY WRONG
sila rujuk buku peraturan akademik m/s 38 ..jadual 6
anugerah naib canselor juga diperuntukkan untuk program ijazah 3 tahun
maknanya ada ANC untuk pelajar ijazah
sebagai bukti UITM Kedah juga ada melahirkan seorang student ANC iaitu ABG NIK..
the guy with blue shirt is abg nik..CONGRATULATION ABG NIK...
regarding my previous post.wawa dah ckp awal2 yg itu hanya pandangan wawa..
mula2 ayat lagi benda tu wawa ckp wawa x pasti..
i just share my opinion..
yg herannya, kenapa ramai sgt nk gembar gemburkan isu ni????
u guys know ur performance so only how many will get affected with this issue??
yg kes kawan roomate Wawa tu..that's the true story..
and the real reason why she cannot obtain dean list cannot be refer
sebabnya kita x taw ape masalah sebenar dia..
she's said maybe due to intersesi..but the truth hanya allah yg taw
mungkin dia ada masalah tatatertib yg mana benda ni effect "dean List"
or mungkin dia pelajar diploma pengiraan kredit hour dia lain..
syarat utama "dean List" is mendaftar at least 12 unit kredit (rujuk buku akademik m/s33)
mungkin disebab kan dia buat intersesi..kredit hour dia untuk semester seterusnya x cukup 12
sebab tu dia x dpt dean list..
and maybe that the reason she said intersesi affect ANC

ok..now is quite clear rite..
SO PLEASE DON'T EVER SAY OUR COORDINATOR X BUAT KEJE..
one side  Wawa rasa x puas hati on why semua org suka sgt nk sebut nama Wawa..
why u guys not seek the truth by urself and make decision sebab org
kemudian mula nk salahkan org tu..

but one other side..i feel proud..at least everyone have issue to discuss and now we get clear with that issue
so x kisah la kalau org nk menyebut2 nama kita..
cuma yg wawa x suka..tlg jgn manipulasi apa yg wawa ckp
tlg jgn nk tokok tambah..
I'M SERIOUS WITH THAT
apa yg sy x ckp..so jgn pandai2 nk kata i ckp..

p/s: whatever it is..i still will not proceed with my intersesi..
due to all reason i stated in the previous post..




25 Apr 2011

ambek intersesi x dpt ANC??

seyesly masa mula2 dapat khabar angin ni
terkejut sakan la wawa
why i said this as khabar angin coz until now, i don't know the truth..
AM I THE LAST PERSON KNOW THIS FACT??


see abg yg plg kanan..ni lah beza student ANC dengan student lain..grad pakai selempang tu..nanti bila konvo bakal duduk di barisan paling hadapan..insyaallah..sama-sama kita doakan kejayaan bersama..

there are certain fact buat wawa percaya benda ni..

1) seperti kata koordinator, tujuan utama intersesi adalah sebagai peluang kepada pelajar-pelajar yang carry paper, ketinggalan dll utk catch up and grad by the stipulated time..
2) pointer untuk subjek intersesi akan masuk pada result semester semasa...contohnya ambek intersesi masa part 4 seblm masuk part 5..so pointer intersesi akan masuk result part 4..
jadi, utk part 5 yg sblm ni ada 24 credit hour akan menjadi 21 credit hour (3 credit hour td dah tolak intersesi),,means your credit hour takkan cukup 
3) my housemate tell me that one of her friend got 3.7 something during part 5 but cannot acknowledge as dean list due to not enough credit hour..dekat status result dia hanya ditulis LULUS


apa pulak ANC???
bagi mereka2 yang tidak tahu..ANC merupakan singkatan kepada ANUGERAH NAIB CANSELOR
untuk dpatkan anugerah ni.anda kena dapatkan DEAN LIST every sem sepanjang pengajian
so ape kaitannya ANC dengan intersesi??
berdasarkan sebab-sebab diatas, intersesi atau "short course" bakal mengencatkan peluang calon2 ANC untuk mendapat ANC...

this is my personal opinion:
thanks to blog sebab bg peluang utk luah opinion..
tiada seorang pun yg tahu sama ada dia akan dapat ANC ke tak..
I ADMIT THAT AND ALLAH IS ALMIGHTY TO KNOW ALL.
tp..adalah sesuatu yg sgt rugi syg2 ku sekalian.
bila anda ada peluang ANC tp anda sia-siakan semata2 krana intersesi..
grad dengan ANC idaman semua pelajar..

one of my friend said to me
"wawa, mcm mana kalau sy ambek tolak intersesi then sy x dpt dekan jugak sem ni"
what i answer is...
"nobody know our result after this..rezeki kita ALLAH yang tentukan..mcm mana kalau takdir ALLAH anda dapat jugak dekan tiap2 sem (maknanya anda memang layak utk ANC) tp ANC anda tidak diiktiraf kerana intersesi???yg tu sangatla menghampakan..
sekiranya anda disituasi sekarang seorang calon ANC..(dekan sepanjang belajar) knp anda nk sia-siakan peluang ANC semata-mata kerana intersesi??

i also want to share my personal reason why i don't do my intersesi..
1) reason kat atas ni memang yg utama..lepas taw wawa terkejut sangat..bukan nk riak konon wawa ni calon ANC..tp kita semua sentiasa berusaha ke arah itu..peluang yg ada wawa xnak sia-siakan..(TLG LA DOAKAN WAWA DAPAT ANC YER..INSYAALLAH..)
2) intersesi yg bakal dijalankan hanya 3 credit hour..means in one day only 2 to 3 hours class..how about the rest??sy seorang yg cepat bosan..so..i can't live in that situation..
3) kos untuk melakukan intersesi juga mahal..for mereka2 yg ada FAMA biasiswa..(father + mother biasiswa) maybe not a big deal..but for person like me..it totally a big deal..yes i am a JPA holder..and i admit..JPA sponsor me is quite much..(THANKS JPA..)but wawa jugak seorang anak sulung and ada keluarga untuk dibantu..duit yg ada memang semua wawa perlu urus sendiri..and ALHAMDULILLAH, sejak dapat JPA wawa x pernah mintak duit ngan mama..malah wawa yg rasa ada tanggungjawab utk bg dekat mama.
if i stay for intersesi..kos makan, kos bil air dan elektrik, kos entertainment (wayang,lepak n etc) konpem banyak..lbh2 ag 1 paper je nk wat intersesi..
4) adalah lebih menguntungkan sekiranya masa cuti yang ada( 4 bulan sangat panjang) digunakan untuk mencari pengalaman bekerja..kerja-kerja managerial pun insyaallah dapat..pengalaman bekerja amat berharga memandangkan anda boleh masukkan dalam resume dan menaikkan pengalaman bekerja anda..think for  the future..
5) i don't want to do something coz terpaksa..means ikut kawan, kalau x buat nanti sem depan xde kawan, nanti sem depan banyak beban dari org lain..for me no such thing as that..with all pro's and con's i think it is worth for me to not do that intersesi..percayalah.kita x tahu pun dengan siapa kita akan bekerjasama lepas ni..so mana kita tau it is more tough than now??ok la..anda nk menang kan..cuba ramal la esok jadi apa..taw tak??esok jer..bukan sem depan..anda dapat?? KONPEM TAK..so jgn terlalu negetif..betulkan niat..insyaallah ALLAH akan sentiasa memudahkan urusan hambanya..


kesimpulannya..all of the reason above is my personal feeling..my personal opinion.wawa xde niat pun nk pengaruh sape2 sebab xde untung pape pun kalau wawa buat mcm tu..

p/s: sentiasa doakan kejayaan bersama..insyaallah ..
for whatever reason.think wisely before make any decision.tanyalah mereka2 yg berpengetahuan spt koordinator, motivator dll..

to my friends who still want to proceed with intersesi..VIEL GLUCK...
and to friend who don't want..make sure use ur time wisely this holiday..=)
\



24 Apr 2011

wawa jalan2 lagi...

study week kali ni kuat betul wawa berjalan..
tonite with my roomates plak
hanim, jannah, nabila and fasha..
let's check this out...



berehat sebentar di kerusi urut ni ek..



ni gambar kami semua melakukan aksi pelik di Central Square

fasha, jannah, wawa and hanim

fasha, jannah, wawa and nabila

totally love this shirt..ada sesape nk adiah kat wawa x??





lastly wawa beli all this stuff..
fuh keluar je konpem melayang duit..hheehe

bau dia seyes best..

with my new."".x taw nk bg nama apa..ada cadangan??


sampai je rumah moni sambut..but she's merajuk..
knp ntah moni merajuk..

alolllllo..mesti marah sbb wawa lupa beli whiskas daging..moni  x suka mkn biskut whiskas tu..
i promise i'll buy ok..

p/s: wawa kuat gila jalan2..ramai dah bising sem ni wawa x stadi..
yg x sedap di dengar ada yg ckp..takpe dekan every sem x perlu study..
ayoyoyo bukan mcm tu...
wawa ni pelupa..seyesly cepat lupa bab2 stadi
kalau baca awal2 pun mesti lupa..
tp mlm ni wawa janji ek wawa stadi..

JPA don't worry...make sure u support me till PHD k..!!!ehhee
VIEL GLUCK WAWA

23 Apr 2011

i have the greatest mother!!!!

so happy during my mum visit me here..
lots of memories we share together
mum, you totally rock..
and i love you so damp much...

this is the memories before wawa,kecik and yaya antar mama naik bas balik kelantan..

mama and adlyia memilih biskut..



yaya,wawa and kecik..

yaya,wawa dan mama

yaya, mama and kecik
 ni hidangan yang kami makan di Hussin Nasi Kandar






really2 happy spending time with mama..
thanks mama sebab memahami life student mcm kami..
kesian mama sampai sakit2 belikat tidur atas tilam..
makan pun ikut citarasa student..hehee
thanks sebab belikan wawa mcm2..
love u so much mama...

p/s: i'm start to missing you..
semoga selamat tiba di kelantan mama...
terima kasih banyak sebab gembirakan wawa..

MY MUM IS THE GREATEST MUM IN THE WORLD..



21 Apr 2011

jalan-jalan lagi...

hari ni jalan-jalan lagi..
jom tengok wawa kemana..

disebabkan lapo sesangat and my mum quite demanding..
ni jelah tempat kami mkn...
still besttttttt!!!

kecik and adlyia..





inilah mereka2 yg menemani wawa jalan2 hari ni,..


habis makan..shopping lak dekat Central Square..

propaganda semata2..wawa tlg pegang je beg bodyglove tu..=P


kemudian kami tgk sunset dekat jeti semeling..
the scenery there is awesome!!






sooooo cantik....=)

ni lah antara barang2 yg kepunyaan wawa...
yg len sume mama punya..,=P



p/s: lesap duit aku beli "playboy" tuh....
dear ahmad zulfitri.."mu jimat2 lah,,buke muroh tu der...."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...