Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

12 Oct 2011

VIP Luncheon with Dato' Pa at Ciao Ristorante

saya dapat jemputan untuk menghadiri Luncheon bersama 
Y.B Dato' Sri Mustapa Mohamed..
pengalaman yang sangat mengujakan..


she treat me like her granddaughter..Mrs Luciana Penna

She's the aunt of Dato' Haji  Alwi..really friendly  




with my mum





Dato' Pa deliver a speech

i'll never forget this moment..dato' Pa sempat lagi ckp2 ngan saya..

dato' pa:awok ore mano?
saya:kok lanas,dato'
dato' pa: owhhh hok dekak denge poli tu ek..
saya: dato,saya ado masalah sponsor lerni..
dato' pa:takpo2..awok tulis surat ko sayo.



ni boss saya..mr Giorgio Vignali..producer of Saturday Nite Live



with Marco..he's the one who introduced me to MITCCI

with Mr Francesco...banyak pujuk my mum to not worry bout my safety at Milan





with mr.carlo allaria..he the one who work hard for my placement in Milan



semalam merupakan pengalaman  amat bermakna bagi saya..
kebanyakan mereka yang dijemput ialah mereka-mereka yang mempunyai perniagaan dan "somebody"di Malaysia..
saya merupakan satu-satunya pelajar yang dijemput.
sangat2 terharu..
bila ada yang meminta businees card..
dengan bangganya saya menjawab..

"i'm still a student in Universiti  Teknologi Mara"

 lagi terharu  bila nama saya disebut dan dipanggil oleh Dato' Pa semasa memberi ucapan..
"i was heard that there is a nice young lady from Kelantan who will represent Malaysia to have a practical training at Milan..i hope that she can bring something to the nation and the relationship between Malaysia and Italy continue to grow"...

apa tujuan saya ceritakan semua ni??
nk bagi korang jeles??
nk menunjuk-nunjuk saya dapat makan mahal2??
nk menunjuk saya dapat jumpa menteri??

TOTALLY WRONG...

saya hanya bermaksud untuk membakar semangat anda semua untuk berjuang mendapatkan yang terbaik dalam hidup..
membuka mata anda semua yang betapa negara kini kian membangun dan memerlukan tenaga kita generasi bakal pemimpin..
membuktikan kepada anda semua..
bahawa PELAJAR UITM..
ANAK MELAYU DAN PEREMPUAN
juga mampu bersaing di peringkat antarabangsa..

sekiranya anda juga bersetuju dengan saya....
mulakan langkah anda...

kenapa mesti Italy??
x cukup ke dlm Malaysia??
yes..i know many of you will ask that..
lagi best,ada yg kata..mestila excited..Milan kot..pusat fesyen
THAT IS TOTALLY NOT MY FIRST AIM

saya mencari pengalaman yang berlainan
pernahkah kita terfikir kenapa produksi luar negara ni mampu menembusi pasaran dunia??
inilah yang saya cuba cari..
untuk dimanfaatkan di Malaysia..

SESUNGGUHNYA INI PELUANG KEEMASAN BAGI SAYA..


sesungguhnya..saya masih lagi bermimpi
masih lagi mengejar impian sy..
saya masih lagi mencari penaja..

mudah-mudahan dengan doa anda...
mimpi saya menjadi kenyataan..

11 comments:

  1. thanks bro...sooo happy with your post http://jantankeparat.blogspot.com/2011/10/dia-tak-pernah-kenal-erti-putus-asa.html

    ReplyDelete
  2. i am so proud of u wawa! :)

    ReplyDelete
  3. wah. cambest je^^ dapat jumpe dato2 datin2

    ReplyDelete
  4. tak mampu la nak blajar smp sane.huhu

    ReplyDelete
  5. edy fee:jgn limitkan kebolehan anda..yakin boleh..=)
    aishah and el:terima kasih...

    ReplyDelete
  6. Congratulations! I'm proud of you :)

    ReplyDelete
  7. i'm proud of u dear.. ;) keep up the good work k..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...