Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

23 Oct 2011

Cerita Katak

This week..20.10.2011..again Wawa ke KL..
memang sejak dapat offer practical ke ITaly..
rasa agak kerap berulang alik kesana..
disamping limited budget utk kesana..
plus asyik kena pi sorang2 je..
ALLAH kirimkan seseorang untuk teman Wawa..


terima kasih sahabat..

Sahabat ni amat baik..
Maklumla Wawa ni jenis x suka pendam
bila ada masalah mulalah bercerita
kebetulan sahabat ni terdengar dan menyuarakan hasrat untuk teman Wawa..

Apa yang Wawa nk share..
Wawa kagum dengan family sahabat ni
Biarpun kami sudah hampir 3 tahun bersama2 dalam perjuangan menuntut ilmu..
ini merupakan first time Wawa mengenali family sahabat ni..

perkara yang paling Wawa suka..
1)family sahabat ni akan solat berjemaah 5 waktu..anak2 sudah dilatih untuk solat berjemaah dari kecik..
2)waktu yang mereka ada bersama akan dimanfaatkan sepenuhnya..maklumlah..mak dan ayah sahabat ni berkerjaya..waktu bersama anak2 agak limited..namun mereka manfaatkan masa tu sepenuhnya..makan sama2..bercuti sama2..(miss my own family)

Sahabat ni jugak ada menasihati Wawa..
dalam bentuk CERITA KATAK..

ceritanya apabila katak2 ni ada pertandingan nk panjat dinding (hmm dah bosan sgt kot katak2 tu)
tp before naik..semua katak2 berkata2..
TAKKAN ADA YANG MAMPU PANJAT DINDING TU..
sehinggalah mereka betul2 panjat
memang tidak ada yang dapat melepasi..
melainkan seekor katak
terus memanjat dan memanjat 
sehingga dialah membuktikan ada katak yang dapat melepasi halangan tu..
apa rahsia katak tu???

SEBENARNYA KATAK TU PEKAK!!!!!

dia x dengar ape katak2 lain cakap..
yang dia taw..dia kena panjat dinding..
so dia terus panjat dan panjat dan panjat
akhirnya dialah satu2 katak yang lain dari yang lain..

The end CERITA KATAK
hangpa ingat aku x mampu beli motor mahal ka??

TERIMA KASIH Sahabat..
Sangat mendalam cerita katak


note: tiap kali Wawa berterima kasih, sahabat mesti berkata..tak perlu berterima kasih pada dia..ALLAH yang menolong Wawa..dia hanyalah perantara...Berterima kasih la kepada ALLAH..

yup..benar tu sahabat

TERIMA KASIH ALLAH

2 comments:

  1. mcm ada pengaruh citer 'cinta aleysa' jer

    ReplyDelete
  2. hahahaha..sejujurnya tak pernah tgk cerita cinta aleysa tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...