Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

27 Apr 2011

ISU ANC dan INTERSESI Terjawap

terima kasih to my koordinator EN MAHADIR LADISMA kerana menjelaskan semuanya kepada sy...
secara kesimpulannya..
Intersesi tidak akan menjejaskan ANC
ini adalah kerana markah intersesi akan dikumpulkan dan dimasukkan kedlm GPA semester seterusnya
contohnya..anda buat intersesi dlm cuti semester 4 sblm masuk semester 5..
so markah subjek intersesi yg anda dpt akan masuk ke GPA semester 5..
jadi..intersesi tidak akan menjejaskan anugerah dekan..
namun, jika anda x perform intersesi..contoh dapat C time intersesi..
and your pointer in part 5 is 3.5..so automatically u cannot get dean list..
sebabnya result C td akan dicampur dengan pointer semester 5..
itulah risiko intersesi..
jelas kan??

ada yg memberitahu sy yg intersesi x jejas kan ANC sebab untuk degree memang xde anugerah ANC
TOTALLY WRONG
sila rujuk buku peraturan akademik m/s 38 ..jadual 6
anugerah naib canselor juga diperuntukkan untuk program ijazah 3 tahun
maknanya ada ANC untuk pelajar ijazah
sebagai bukti UITM Kedah juga ada melahirkan seorang student ANC iaitu ABG NIK..
the guy with blue shirt is abg nik..CONGRATULATION ABG NIK...
regarding my previous post.wawa dah ckp awal2 yg itu hanya pandangan wawa..
mula2 ayat lagi benda tu wawa ckp wawa x pasti..
i just share my opinion..
yg herannya, kenapa ramai sgt nk gembar gemburkan isu ni????
u guys know ur performance so only how many will get affected with this issue??
yg kes kawan roomate Wawa tu..that's the true story..
and the real reason why she cannot obtain dean list cannot be refer
sebabnya kita x taw ape masalah sebenar dia..
she's said maybe due to intersesi..but the truth hanya allah yg taw
mungkin dia ada masalah tatatertib yg mana benda ni effect "dean List"
or mungkin dia pelajar diploma pengiraan kredit hour dia lain..
syarat utama "dean List" is mendaftar at least 12 unit kredit (rujuk buku akademik m/s33)
mungkin disebab kan dia buat intersesi..kredit hour dia untuk semester seterusnya x cukup 12
sebab tu dia x dpt dean list..
and maybe that the reason she said intersesi affect ANC

ok..now is quite clear rite..
SO PLEASE DON'T EVER SAY OUR COORDINATOR X BUAT KEJE..
one side  Wawa rasa x puas hati on why semua org suka sgt nk sebut nama Wawa..
why u guys not seek the truth by urself and make decision sebab org
kemudian mula nk salahkan org tu..

but one other side..i feel proud..at least everyone have issue to discuss and now we get clear with that issue
so x kisah la kalau org nk menyebut2 nama kita..
cuma yg wawa x suka..tlg jgn manipulasi apa yg wawa ckp
tlg jgn nk tokok tambah..
I'M SERIOUS WITH THAT
apa yg sy x ckp..so jgn pandai2 nk kata i ckp..

p/s: whatever it is..i still will not proceed with my intersesi..
due to all reason i stated in the previous post..




3 comments:

  1. kalu diploma pown mcm tuh jugak ker? intersesi xeffect ANC?

    ReplyDelete
  2. yang penting pastikan kredit hour tu lebih dari 12

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...