Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

6 Feb 2011

ragam...

semasa pulang cuti semester yang lalu
saya berpeluang untuk menonton perlawanan bola
perlawanan antara Kelantan V Terengganu
Keputusannya agak menghampakan yg mana seri 1-1


diawal match sudah penonton sudah diberitahu..
mereka diminta untuk menjaga imej negeri
memandangkan telah dikenakan denda oleh FAM lantaran gelagat penyokong pasukan di perlawanan lepas
yang x sedap didengarnya ialah
sejurus selepas announcement tersebut adalah suara sumbang seorang pakcik sebelah sy menjawap..


"ala, kerajaan da banyak sangat makan duit rakyat..bayar jelah"


berdesing telinga sy mendengar tuduhan membabi buta tu..
apa bukti?setakat dengar dari mulut or khabar angin itu bukan bukti kukuh..
sedarkah pakcik yg duit itulah yg digunakan utk menyekolahkan anak2 pakcik
nk bayar bil elektrik, kemudahan2 negeri dan banyak lagi..
pakcik ke yg labur berjuta2 tu???????


habis cerita pakcik tu,
ada kisah mamat2 gangster plak..
mamat2 ni x puas hati dengan satu kapel yg duduk di blakang sy
mula2 di usik dengan kata2 sahaja
bila tidak diendah, mereka mula menyentuh abg tu..
kata mereka...


"eleh,mentang2 ko ada awek, jadi baik la mlm ni?? x yah poyo la"


sy tabik dgn kapel terbabit
mereka x melawan..
biarpun mamat2 gangster tu dah melanggar abg tu..
last2 mereka blah je..
terkebil2 gangster2 yg bg sy agak kurang ajar..


abg2 gangster sekalian..
apa salah abg tu yg kalian nk usik dia
dia xde pun tegur korang
stakat duduk dengan awek tgk bola( sure ke awek dia?)
entah2 wanita yg disebelah adalah isteri, adik mahupun kakak dia..
selagi mereka x berbuat perkara terlarang (peluk2 ke,cium ke)
apa salah nya mereka menonton bola?
ada larangan  ke dlm islam utk wanita menonton bola??
ada larangan ke utk isteri menemani suami kemana2 pun????


jgnlah disebabkan nk tunjuk yg kononnya kita ni baik,
kita buat lagak depan org..
mentang2 time tu takde perempuan dengan anda,
adakah bermakna anda tu x berdosa??baik???innocent??


insaflah..jgn cpt buruk sangka..
alangkah besarnya kesalahan anda sekiranya wanita disebelahnya adalah isterinya
yg niatnya hanya untuk menemani suami
menggembirakan suaminya memandangkan bola kesukaan suaminya...
disebabkan anda, mungkin pasangan terbabit sedang bergaduh..
isteri tidak lagi ingin menemani suaminya.
suami pula mula merasakan isteri x memahami..
ANDA PENYEBAB RUMAHTANGGA MEREKA GOYAH!!!!
sanggupkah anda memikul beban dosa tu??




p/s:jgnlah buruk sangka terhadap org lain memandangkan diri kita dah buruk..jgn ingat org lain sama seperti kita.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...