Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

19 Dec 2010

pain!!

this semester break..

more tears than joy..

lot of real thing appear..

on how relationship actually is..



sad with what happen...

more even sad with all the memories we share together..

i will never forget that..


i accept this as fate..

none of us wanna change..

so maybe we're not suit to each other..

may u happy with ur new life..

i'll go..




to him:

i love u a lot...

but we don't make for each other..

i can't be as u wish..

but i wish for your happiness..

thanks b..

i remember all the memories..

(susah2 ambik i setiap kali i balik,belanja i dinner,couple t-shirt,sweetheart,calculator, and all is countless)




at the time i go..i i will go with the memories with u..

9 Dec 2010

duit oh duit..........

smlm terasa mcm miskin sgt2..


bangun pagi, we got nothing to eat..


telur,sardin,bawang semua takde..


so aku memulakan operasi memeras duit adik2 aku nk beli makanan..


korek punya korek..


ada dlm RM 11


Aku paksa adik bongsu aku jalan kaki pegi beli telur kat pasaraya(kesian dia..agak jauh la)


balik je rumah, suruh dia mintak bawang putih ngan mak sedara aku..


lagi aku sedih, adik aku kena perli..


katanya beli telur boleh, nape beli bawang xleh..


telur kat pasaraya mana ada jual seringgit dua..(ni bkn kedai runcit)


n kalau cukup duit xdenya nk mintak ngan org..(yg sedihnya mintak ngan sedara kot)



nilah nasib kami..


mama terlalu sibuk sejak papa takde..


kat rumah ni makanan pun xde..




sorry la adik2..


if ur sis keje n ada duit..i'll never let this happen..


tak kisah duit digunakan utk rumah..


tp aku pun xda duit..


sabarlah yer..rezeki kita setakat tu je....






p/s:dlm dunia ni susah kalau bergantung dengan org..bergantungla pada diri sendiri..

5 Dec 2010

boleh blah!! ada aku kisah!!!

hari ada ada perkara yg benar2 menyakitkan hati sy..

membuatkan sy x henti2 bg zikir keramat..



1) disebabkan kebosanan, sy masukla satu laman utk chat...nk taw apa sy jumpa??

"dik,boleh puaskan abg..pegang je..dlm kreta pun boleh..abg bg RM50...ni no abg, call lah yer!!"

sy jawap: "sorry lah bang..u dah salah org..i'm not bitch!!"

(bengang tahap maksimum aku dengan mamat tu...helo..ko ingat aku kisah sangat ngan RM50 ko tu....xde maknanya...go to hell)



2) panggilan dari kawan lama semasa keje di jusco dulu...x pernah2 call tetiba hari ni cari saya...

"dia : awk, buat apa?ingat sy lg??"

"sy:xde wat pape...ingat..nape?"

"dia: amboi skrg dah x leh call ke??"

"sy:bkn pe..x pernah2 call..ada apa2 ke?"

"dia:awk,sy bosan la..bila awk nk dtg kl???jom..sy blanja awk tgk wayang"

"sy:watpe sy nk g kl??sy xde urusan pun kat sana...agpun xde duitla..x berbaloi je duit tgk wayang awk dengan duit yg sy nk kena spend nk g sana.lgpun bkn ada rumah kat sana.(straight je aku sound)"

"dia:nape??awk nk sy blanja ke??hurm,awk leh tinggal kat umah sy"

(what the hell, ko ingat aku bini ko ke nk duduk ngan ko!!sorry yer)

"sy:takpelah awk...simpan jela hasrat awk..sy xde urusan nk g sana pun"(bertapis ag aku jawap)

"dia:awk x rindu sy ke???"(dlm hati berkata:pehal lak aku nk rindu ko??"

"sy:takdelah..knp plak nk rindu..dah lama pun sy berhenti keje..xde rasa rindu pun..."

"dia: takpelah awk sombong..sampai ati ckp mcm tu..assalamualaikummmmmmm"

"sy:owh..wslm..."

(apa yg sy nk ckp kat sini..for what purpose i go to kl just only nk tgk wayang ngan dia..hello banyak cantik muka u...stakat duit tgk wayang ko yg x sampai RM10 tu, ada aku kisah....boleh blah.....)



p/s: jangan ingat boleh beli wanita dengan wang ringgit....

ego lelaki air mata wanita..

sy terjumpa tajuk diatas kelita melayari laman web iluvislam.com...

sungguh menyentuh hati sy tatkala menyedari yg ego mampu memusnahkan perhubungan..

sy terbaca seorang motivator menceritakan kisah dimana seorang lelaki rela untuk membunuh bayinya yang berusia 6 bulan setelah mengetahui anak itu bukan dari benihnya...

Masya-Allah...dimana perasaan belas kasihan terhadap bayi yg tidak berdosa..

kenapa tidak humban sahaja isterinya??kan isterinya yang curang..bayi itu tidak bersalah...

betapa egonya lelaki tersebut apabila sanggup bertindak umpama binatang apabila anak itu bukan anak kandungnya...

sebut mengenai isu curang..banyak artikel motivasi yang sy temui menyatakan perbezaan cinta lelaki dan wanita...

cinta lelaki adalah setia dan fleksibel namun wanita sangat menyeluruh dan setia pada yang satu..

saya akui kenyataan ini memandangkan itulah yang saya alami apabila begitu menyintai lelaki..

isu ego ini tidak berakhir disini...

setiap insan sememangnya ada sikap ego..baik lelaki mahupun wanita..

cuma terserah kepada kita untuk menangani ego..

fitrah lelaki dilahirkan untuk memimpin, perasaan ingin menguasai sangat tebal dalam diri..

sebab itu ada terlalu ego menyatakan yang dirinya adalah ketua,semua yang dilakukan betul dan apabila ada yang menegur...ego mula terserlah...

bagi lelaki,ego umpama maruah diri...bila dijatuhkan ego,rasa diri terhina sangat..

betulkan pandangan itu??

sebab itulah ego lelaki air mata wanita...

lelaki sanggup mengetepikan perasaan org yang mereka syg demi ego mereka..

dan wanita..hanya mampu berteman kan air mata..

untunglah sekiranya seseorang wanita mampu menundukkan ego lelaki...

sememangnya ego ini sukar ditundukkan...

pada pandangan saya..tidak salah menundukkan ego dan mengakui kesilapan diri..

tiada manusia dilahirkan sempurna,pasti ada yang melakukan kesilapan...

ego yang jatuhkan sememangnya dapat mewujudkan toleransi dalam hubungan....

bila terbukti salah,akuilah kesilapan anda..

mudah-mudahan ini dapat menjadikan kita insan lebih bertimbang rasa...



p/s:sama-samalah kita lebih bertimbang rasa demi menjaga hubungan..

kalaula ada duit.....

best kan kalau dapat duit..

hai jpa...bila la duit sy nk masuk...

dok dirumah, tanpa duit..mcm xde life..

nk makan pun susah...

mama ada bg RM5(tiap2 pagi bila dia terasa nk bagi)..

but that money jugak utk barang2 dapur...

adik2 aku...takkan bagi nyer duit diaorg..

am i should responsible coz i'm the eldest??



apa ek nk buat bila dpt duit?

1)bayar utang mama (kata dia duit kad kredit dia dah cecah 5000..)

2)beli kaca mata baru utk ahmad( kesian plak budak tu nk belajar pasni x nampak)

3)support azri utk buat lesen kereta n moto (kang susah plak kalau kena saman pasni)

4)plan nk bawak semua family including my bf's family utk makan2..(dah lama x makan sedap)



hmmmm for me??

utk aku..i just want few things..

1)haircut...biar pendek..rimas rambut panjang..

2)lens..dah nk expired(selesa pakai lens kalau belajar..nk sukan pun senang)

3)kaca mata..(kaca mata skrg power low sgt....i need to change..)




that's all i want..kalau la boleh dapat semua tu pun cukup....tu je sy nk...

4 Dec 2010

jealous.........

knp jealous yer...

cemburu bila baca blog kawan2 yang lain

mereka sangat happy

dpt bebas luangkan masa bersama friends,kekasih,family and more..

but me......



hurm...i don't have friends to meet.

if do..i don't have transport and money to meet u guys..(sorry nadiah,yarn,shikin,teah)

i don't have bf to spend time..

if do..he's buzy working n his family matters

i don't have families...

if do..my mum get buzy,my bro n everyone buzy with their stuff...



what do i have???

only myself and my loneliness..

oh Allah, if this the way u want to test me...

i will accept this with open heart...

please give me strength to face..





ALL THIS LONELINESS.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...