Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

19 Dec 2010

pain!!

this semester break..

more tears than joy..

lot of real thing appear..

on how relationship actually is..



sad with what happen...

more even sad with all the memories we share together..

i will never forget that..


i accept this as fate..

none of us wanna change..

so maybe we're not suit to each other..

may u happy with ur new life..

i'll go..




to him:

i love u a lot...

but we don't make for each other..

i can't be as u wish..

but i wish for your happiness..

thanks b..

i remember all the memories..

(susah2 ambik i setiap kali i balik,belanja i dinner,couple t-shirt,sweetheart,calculator, and all is countless)




at the time i go..i i will go with the memories with u..

9 Dec 2010

duit oh duit..........

smlm terasa mcm miskin sgt2..


bangun pagi, we got nothing to eat..


telur,sardin,bawang semua takde..


so aku memulakan operasi memeras duit adik2 aku nk beli makanan..


korek punya korek..


ada dlm RM 11


Aku paksa adik bongsu aku jalan kaki pegi beli telur kat pasaraya(kesian dia..agak jauh la)


balik je rumah, suruh dia mintak bawang putih ngan mak sedara aku..


lagi aku sedih, adik aku kena perli..


katanya beli telur boleh, nape beli bawang xleh..


telur kat pasaraya mana ada jual seringgit dua..(ni bkn kedai runcit)


n kalau cukup duit xdenya nk mintak ngan org..(yg sedihnya mintak ngan sedara kot)



nilah nasib kami..


mama terlalu sibuk sejak papa takde..


kat rumah ni makanan pun xde..




sorry la adik2..


if ur sis keje n ada duit..i'll never let this happen..


tak kisah duit digunakan utk rumah..


tp aku pun xda duit..


sabarlah yer..rezeki kita setakat tu je....






p/s:dlm dunia ni susah kalau bergantung dengan org..bergantungla pada diri sendiri..

5 Dec 2010

boleh blah!! ada aku kisah!!!

hari ada ada perkara yg benar2 menyakitkan hati sy..

membuatkan sy x henti2 bg zikir keramat..



1) disebabkan kebosanan, sy masukla satu laman utk chat...nk taw apa sy jumpa??

"dik,boleh puaskan abg..pegang je..dlm kreta pun boleh..abg bg RM50...ni no abg, call lah yer!!"

sy jawap: "sorry lah bang..u dah salah org..i'm not bitch!!"

(bengang tahap maksimum aku dengan mamat tu...helo..ko ingat aku kisah sangat ngan RM50 ko tu....xde maknanya...go to hell)



2) panggilan dari kawan lama semasa keje di jusco dulu...x pernah2 call tetiba hari ni cari saya...

"dia : awk, buat apa?ingat sy lg??"

"sy:xde wat pape...ingat..nape?"

"dia: amboi skrg dah x leh call ke??"

"sy:bkn pe..x pernah2 call..ada apa2 ke?"

"dia:awk,sy bosan la..bila awk nk dtg kl???jom..sy blanja awk tgk wayang"

"sy:watpe sy nk g kl??sy xde urusan pun kat sana...agpun xde duitla..x berbaloi je duit tgk wayang awk dengan duit yg sy nk kena spend nk g sana.lgpun bkn ada rumah kat sana.(straight je aku sound)"

"dia:nape??awk nk sy blanja ke??hurm,awk leh tinggal kat umah sy"

(what the hell, ko ingat aku bini ko ke nk duduk ngan ko!!sorry yer)

"sy:takpelah awk...simpan jela hasrat awk..sy xde urusan nk g sana pun"(bertapis ag aku jawap)

"dia:awk x rindu sy ke???"(dlm hati berkata:pehal lak aku nk rindu ko??"

"sy:takdelah..knp plak nk rindu..dah lama pun sy berhenti keje..xde rasa rindu pun..."

"dia: takpelah awk sombong..sampai ati ckp mcm tu..assalamualaikummmmmmm"

"sy:owh..wslm..."

(apa yg sy nk ckp kat sini..for what purpose i go to kl just only nk tgk wayang ngan dia..hello banyak cantik muka u...stakat duit tgk wayang ko yg x sampai RM10 tu, ada aku kisah....boleh blah.....)



p/s: jangan ingat boleh beli wanita dengan wang ringgit....

ego lelaki air mata wanita..

sy terjumpa tajuk diatas kelita melayari laman web iluvislam.com...

sungguh menyentuh hati sy tatkala menyedari yg ego mampu memusnahkan perhubungan..

sy terbaca seorang motivator menceritakan kisah dimana seorang lelaki rela untuk membunuh bayinya yang berusia 6 bulan setelah mengetahui anak itu bukan dari benihnya...

Masya-Allah...dimana perasaan belas kasihan terhadap bayi yg tidak berdosa..

kenapa tidak humban sahaja isterinya??kan isterinya yang curang..bayi itu tidak bersalah...

betapa egonya lelaki tersebut apabila sanggup bertindak umpama binatang apabila anak itu bukan anak kandungnya...

sebut mengenai isu curang..banyak artikel motivasi yang sy temui menyatakan perbezaan cinta lelaki dan wanita...

cinta lelaki adalah setia dan fleksibel namun wanita sangat menyeluruh dan setia pada yang satu..

saya akui kenyataan ini memandangkan itulah yang saya alami apabila begitu menyintai lelaki..

isu ego ini tidak berakhir disini...

setiap insan sememangnya ada sikap ego..baik lelaki mahupun wanita..

cuma terserah kepada kita untuk menangani ego..

fitrah lelaki dilahirkan untuk memimpin, perasaan ingin menguasai sangat tebal dalam diri..

sebab itu ada terlalu ego menyatakan yang dirinya adalah ketua,semua yang dilakukan betul dan apabila ada yang menegur...ego mula terserlah...

bagi lelaki,ego umpama maruah diri...bila dijatuhkan ego,rasa diri terhina sangat..

betulkan pandangan itu??

sebab itulah ego lelaki air mata wanita...

lelaki sanggup mengetepikan perasaan org yang mereka syg demi ego mereka..

dan wanita..hanya mampu berteman kan air mata..

untunglah sekiranya seseorang wanita mampu menundukkan ego lelaki...

sememangnya ego ini sukar ditundukkan...

pada pandangan saya..tidak salah menundukkan ego dan mengakui kesilapan diri..

tiada manusia dilahirkan sempurna,pasti ada yang melakukan kesilapan...

ego yang jatuhkan sememangnya dapat mewujudkan toleransi dalam hubungan....

bila terbukti salah,akuilah kesilapan anda..

mudah-mudahan ini dapat menjadikan kita insan lebih bertimbang rasa...



p/s:sama-samalah kita lebih bertimbang rasa demi menjaga hubungan..

kalaula ada duit.....

best kan kalau dapat duit..

hai jpa...bila la duit sy nk masuk...

dok dirumah, tanpa duit..mcm xde life..

nk makan pun susah...

mama ada bg RM5(tiap2 pagi bila dia terasa nk bagi)..

but that money jugak utk barang2 dapur...

adik2 aku...takkan bagi nyer duit diaorg..

am i should responsible coz i'm the eldest??



apa ek nk buat bila dpt duit?

1)bayar utang mama (kata dia duit kad kredit dia dah cecah 5000..)

2)beli kaca mata baru utk ahmad( kesian plak budak tu nk belajar pasni x nampak)

3)support azri utk buat lesen kereta n moto (kang susah plak kalau kena saman pasni)

4)plan nk bawak semua family including my bf's family utk makan2..(dah lama x makan sedap)



hmmmm for me??

utk aku..i just want few things..

1)haircut...biar pendek..rimas rambut panjang..

2)lens..dah nk expired(selesa pakai lens kalau belajar..nk sukan pun senang)

3)kaca mata..(kaca mata skrg power low sgt....i need to change..)




that's all i want..kalau la boleh dapat semua tu pun cukup....tu je sy nk...

4 Dec 2010

jealous.........

knp jealous yer...

cemburu bila baca blog kawan2 yang lain

mereka sangat happy

dpt bebas luangkan masa bersama friends,kekasih,family and more..

but me......



hurm...i don't have friends to meet.

if do..i don't have transport and money to meet u guys..(sorry nadiah,yarn,shikin,teah)

i don't have bf to spend time..

if do..he's buzy working n his family matters

i don't have families...

if do..my mum get buzy,my bro n everyone buzy with their stuff...



what do i have???

only myself and my loneliness..

oh Allah, if this the way u want to test me...

i will accept this with open heart...

please give me strength to face..





ALL THIS LONELINESS.....

29 Nov 2010

kebosanan melanda lagi

masa time study...sibuk sgt nk cuti..

time cuti ni, rasa nk sangat study balik..

aneh btul..

kebosanan sangat dirumah..



sem ni aku x keje lagi..

sebabnya nk tunggu adik spm..

hurm heran aku..

dia yg nk spm,aku plak kena tunggu..

bukan aku yg nk jawap paper..

more even worst budak tu bkn nk study ngan aku...



baby plak da start keje..

pagi sampai ptg baru balik..

dulu, ada gak kami keluar malam2 tgk bola..

skrg..ntah..

xnk jumpa dah kot...



hari tu niat nk bela kucing..

baru je 2 hari kucing tu dah buat hal..

berak merata,last2 blah mcm tu je.
.

nasib2..



nk tgk tv..sorry tv rosak yer..

nk men internet..hurm main la ni.,.

bosan gak...

rasa nk je g kelas agama ke....

tp aku x da transport..

nk keje sgt.....please employ me..

hello, sedar diri sket...ingat company nenek ko..

sape nk keje x sampai sebulan...



hurm..kebosanan..welcome to my life...

again aku x dpt keje,,

tersadai je kat rumah yg tersergam besar ni..

tanpa ada org kat dalam..




ada sape2 nk temankan aku x??

12 Nov 2010

berakhirnya final

akhirnya...........
ni lah saat yang ku tunggu2
setelah hampir 2 minggu bergelut menghadapi final exam....

namun debaran belum berakhir..
mampukah aku mengekalkan kejuaraan lalu??

30 Oct 2010

Proud To Be Kelantanese!!






Akhirnya Piala Malaysia berjaya dijulang oleh Kelate..
Biarpun pada mulanya sy umpama tidak percaya kelantan boleh mencapai kejayaan ni..
honestly, selepas tgk permainan antara Kelantan V Kedah,
Kelantan hanya menang tipis..
Di awal match, sy tidak mengharap apa2..
namun, perasaan bangga tetap ada kerana kelantan sudah berjaya ke separuh akhir..

Walau bagaimanapun, tahniah kepada REd Warrior..
Kalian telah menunjukkan prestasi yang cemerlang
banyak perubahan yang diberikan....
Sekali lagi tahniah..


Saya mewakili kesemua rakyat kelantan ingin mengucapkan tahniah kepada pasukan kelantan..
U deserve this win..

16 Oct 2010

tlg la cari moni............


rinduu sgt kucing kami
moni hilang semalam..
ada sape2 nampak x???


tlg la hantar balik!!!!!!!!!!



Kami ke Muzium Lembah Bujang...16/10/2010












Biarpun sudah hampir menamatkan 3 semester di UITM Kedah....
ni baru kali pertama kami menjejakkan kami ke Muzium Lembah Bujang...
best sangat..
Thanks to madam faridah kesayangan kami..ops...Datin Faridah Hanim sebab belanja kami makan pizza..........sayam puan sangat2..
sy,hanim,jannah, ayu n aizat fikri ke muzium selepas ke rumah madam statistik kami..
ni lah kenangan indah kami bersama....






4 Oct 2010

Miss all of them..




The month of September...........

The month that i feel loss.....

15 September....i miss papa so much......




My dad..Zulkifli Bin Hussin
Kembali ke rahmatullah pada 15 Ramadhan 2008..
pada jam 3 ptg
Semoga allah mencucuri rahmat keatas rohnya...





ni merupakan anak kucing yg sy bela..kesian dia xde mak..
saya jaga dia..suap dia susu..tidurkan dia..sampailah satu saat saya terpaksa tinggalkan dia kat umah sebab sy nak g blaja...

hurm tragis sgt....dia mati dah...
ahmad tertindih dia waktu tido...
kesian dia..

I reallly2 miss them a lot........




final oh final..

pejam celik pejam celik...

final exam for part 3 sudah semakin dekat..

habis je final..

saya bakal menjejaki tahun keempat..

Ijazah Sarjana Muda Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi....

sebelum tu..inilah dugaan yg harus ditempuhi...


Selasa 26/10/2010 9.00am-11.00am CTU 553

Khamis 28/10/2010 2.15pm-5.15pm LAW503

Ahad 31/10/2010 9.00am-12.00am ADS 402

Rabu 3/11/2010 2.15pm-5.15pm ACC 280

Isnin 8/11/2010 2.15pm-5.15pm PRO 458

Khamis 11/11/2010 2.15pm-5.15pm ADM 551


SELAMAT BERJUANG KEPADA SEMUA BAS PART 3....

6 Aug 2010

streamyx oh streamyx...

thanks to TM..
hari ni rumah sy dah boleh online..
kelima-lima kami online..
best..
sampaikan cakap pun pakai ym jer
padahal satu rumah..


menunggu dan terus menunggu.
bila agaknya saya akan dapat notebook sy??


30 Jul 2010

mcm2







mcm2 event jadi dalam bulan ni...

we have latihan dalam kumpulan..







we also have pre basic day..




semuanya penat sangat..hurm
hari ni saya dah di kelantan..
miss u sangat2 sayang...
thanks sebab sudi teman saya wat research..

24 Jul 2010

saya buzy..

every weekend mesti ada event..
the latest last friday we have pre-basic day..
sbg ajk makanan..saya penat sangat2..
skrg basic day dah hbs...lega den..

sabtu plak ke bukit selambau.
kenduri kawen anak ketua kg..
memang grand hbs..
x sabar nk kawen..
huhu..


now i'm just counting the date..
29 ni research begin
nordin batik here i come..


11 Jul 2010

intership...

intership maybe in geneva..
thanks kat abah sebab tlg wawa..


4 Jul 2010

first day di uitm merbok...

start with kelas social marketing with miss jaja..
kami adakan sesi ice breaking disamping bercerita pengalaman mengenai kempen..
saya ceritakan mengenai kempen "love animals: by sekreteriat FUU shah alam..
kenangan yang tidak akan dilupakan...



dapat soalan tersirat dari miss jaja..
selling charity is as easy as selling the soap..
alhamdulillah pandangan saya betul..
mengubah tabiat seseorang tidak semudah menjual sabun..



petang pukul 4 ada kelas business law..
again meet puan siti khadijah..
hmmm..penim with lots of term..
lagi best bila ada yg terkunci dalam kelas..
maklumla Uitm skrg maju..
pintu pun automatik..
huhu..thanks madam for saving us..




2 Jul 2010

celebrate bufday mama..


hari ni celebrate bufday mama..
thanks for everyone yg involve..
family teh..
kak su...

nadiah...

n my sayang..

thanks sebab meriahkan bufday mama..
i'll really appreciate that...



dear mum..

happy bufday..
may allah bless u always..
sori banyak x paham ma sblm ni...



dear nadiah..
thanks datang rumah..
n beli present for mama..





30 Jun 2010

esok bufday mama....




tanggal 1 Julai 1961 ..
bufday my beloved mom..
puan zarina binti ismail...

slamat hari lahir yang ke-49...

may allah bless u always..





dear mama..
sory 4 all mistakes that i had done..

slalu lawan cakap mama..

papepun wa sayang ma sangat2...

u're the most important person in my life...

twillight...


first time minat filem ni,

waktu kerja kat jusco..

time tu ada kawan lama ajak tengok wayang..

thanks ja coz blanja tengok wayang

sampai skrg..

i'm one of the twillight fans..


8/7/2010..

twillight eclipse...

nak sangat tengok..

ada saper2 nak tengok ngan saya??

feeling habis........


tadi tengok movie ngan ahmad
Ong-bak 2..
sedih sangat2..
cerita ni benar2 membuatkan saya sedar
wujudnya hubungan yang baik antara manusia dan haiwan..
haiwan jugak makhluk Allah
jangan la di aniaya....



5 bintang untuk cerita ni..
except for part2 action..
OMG..x sanggup nak tengok..
walaupun da 20..
x leh nak tgk 18 sg..
takut....huhu
sangat menyentuh hati...
da lama tak tengok movie sambil nangis2..

29 Jun 2010

pelajar zaman skrg...







saya terbaca karangan ni daripada sorang kawan kat fb..
thanks buat saudara jelapang padi..
anda telah membuatkan saya ketawa guling2..
sampai terkeluar air mata saya gelak....

hope enjoy the reading..

25 Jun 2010

being a model??


teringat bila first time rasa macam nak jadi model buat saya rasa nak tergelak..
cuba teka bila??

huhu..lepas clash ngan first love..
tau x knp?
sebab time tu saya rasa mcm nak buat dia menyesal sebab kami putus..
x matured sangat..macam budak-budak..



pengalaman jadi model takdelah best sangat..

ok la...
pakai baju yang ntah apa-apa..

panas then x sempat nak makan sebab bersiap...

aduyai..


time tu ada contest fab and crab time dinner for Pre Law Only..
suppose kawan yang jadi model coz dia memang meletop abis..

but on that day..dia x dtg..

OMG..until now i wonder.. why me??


anyway,thanks for faelly sebab design baju ala-ala fairy tale..
malu sangat jadi cindarella malam tu..

banyak sampah kat galeri shah alam yan
g saya dah sapu time tu.. thanks for all LWA02G sebab pilih saya..
sorry la x menang contest.

coz mcm rule plak..
makin tak cukup kain,makin senang nak menang..
saya memang tutup abis.
huhu..
what a great experience

14 Jun 2010

Reunion 6T02 di Jeram Linang pada 13/6/2010


Hari ni kami adakan reunion di Jeram Linang..

setelah hampir 2 minggu merancang,

alhamdulillah terlaksana juga..


terima kasih buat semua rakan-rakan

yang sanggup bersusah payah untuk

hadir..


1)G-man Asri

2)Wan Azmeer


3)Muiz-Chan


4)Mohd Amir Salim


5)Jannah Ali


6)Nur Izzati Ghazali


7)Nurul Hidayah




happy sangat reunion ni biarpun tak ramai yang dapat hadir..


kami sama2 naik ke puncak di jeram linang diketuai oleh Wan Azmeer


sangat penat tapi sampai sana best sangat..


air sangat sejuk..






Biarpun ada yang

menyatakan takde faedah

pun reunion ni..


tp pada saya ia tetap bermanfaat


selain dapat menambah ikatan persahabatan


ia juga dapat menguji sejauh mana anda menghargai sebuah persahabatan..

11 Jun 2010

Result semester 2 keluar...


Alhamdulillah..setelah hampir 16 jam menunggu depan komputer dan hampir 8 jam menanti..

akhirnya saya dapat check result saya..

saya sangat puas hati..

memang tak jangka keputusan saya sampai macam tu sekali..

saya hanya target untuk maintain "Dean List"

tapi apa yang saya dapat lebih daripada tu..

alhamdulillah..rasa mcam berbaloi sangat2..

jika sem lepas saya hanya mendapat 3.72..

namun sem ni peningkatan yang amat mendadak..














terima kasih saya ucapkan buat semua lecturer

BAcHELOR ADMINISTRATIVE SCIENCE PART 2 UITM KEDAH..

Statistik-pn Faridah Hanim

Economy-Puan Azah

management-Puan Junaida

Public Admin-En mie

Industrial Relation-Sir Din

business law-cik Syatirah

Public Speaking-Ustaz hadi..

tak lupa juga buat en mahadir ladisma dan en osman yang banyak mendorong saya...







buat family..

mostly..mama for lots of support(x marah pun even dah rosakkan kereta mama)

azri n ahmad sebab tak buat perangai masa nak final

n my abah..en mohd fadzil mokhtar sebab slalu bagi semangat..




buat kawan2..

thanks buat dayah,ekin,nadiah,asmaa dan yarn sebab be my BFF...

thanks bilal sebab sanggup bersengkang mata sama2 tak tidur menunggu saya check result,

thanks kecik sebab slalu ikut saya study dan tolong saya..insyaallah sem depan kita sama2
start dari awal yer...


thanks ayu,iz,bel,jannah,hanim,kak g,kak ju, dayang,sarah,dian,orked for being my friends..

thanks umar nur fitri sebab always jadi idola saya dengan kejayaannya..

tak lupa buat khai,azri, syalik n aisyah yang belajar sama2 time study week





kepada yang tak disebutkan..anda jugak banyak membantu saya...thanks a lot..

10 Jun 2010

pengganti baru

hari ni selepas selesai urusan saman...
saya ke rumah mak sedara di machang..

tak sangka saya jumpa dengan anak sepupu saya..
dengan excitednya tengok baby comel tu..terus saya tanya nama.

namanya "ariff affif".. alamak.."arif"..


hurm...
kenapa nama tu ek?
maksud "ariff afiff" ialah bijaksana lagi bermaruah..
mudah-mudahan "my new ariff" mcm tu..
hope kamu tak hampakan cik wa yer..


dear ariff afiff,
cikwa excited jumpa kamu..
mungkin nama kamu sama dengan nama org yg pernah cikwa sayang..

tapi yang pasti.. hubungan antara kita akan kekal selamanya.
tak macam dengan ariff yang pernah cikwa kenal...



you're my new ariff.. love you so much baby....

5 Jun 2010

Penatnya..



hari ni one whole day saya spend untuk bertemu rakan-rakan..

pagi2 lagi bangun coz mama dah nak pergi penang(urusan meminang cousin)

pukul 9 terus bertolak pergi KB ngan Ahmad..

dalam 10 lbh..tiba di KB..









Di KB, ingat kan ramai kawan2 yg nak jumpa..

tgk2 ada sorang je..

Wan Nurul AIn Wan Embong..

ni kawan saya waktu di Scipp dulu..


tapi masa lepak2, kami jumpa lagi dgn Wana dan Sarah Khoo..









tunggu bAs nak balik plak..


x sangka saya jumpa kawan masa prelaw ngan degree.

abe rizal..dia di maktab KB skrg..

anyway,"sory rizal aku kato mu makin gelap..jangan marah yer"..



sampai rumah rehat jap..

then kuar balik utk gi kenduri kawen kakak kawan..

ke Pulai Chondong dari kul 5 sampai 6..

yang x bestnya..saya sorang je gurl yg dtg umah kawan tu..

pergi majlis plak, org x knl kita sangat..malunya...=(

kalau tidak kerana rakan yang ajak..sy x pergi..





kesimpulannya, hari ni..best walaupun saya penat..

sampai umah je pas maghrib terus je tido..

tersedar dari tido baru tulis blog..

anyway..sy hepy dpt kluar..=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...